Hétvégén rajtol a Duna Maraton! Hír

Tankó József
Tankó József
2009/06/29
A jubileumi tizedik Duna Maratont a korábbi évekhez hasonlóan egy három napos nemzetközi mountainbike fesztivál fő számaként bonyolítják le, melyre idén 1700 előnevezés érkezett!
Hirdetés

A Duna Maraton Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb hegyikerékpáros versenye. Az elmúlt 9 évben több mint 9 ezer résztvevője volt a versenynek, és több mint 100 ezren bíztatták a versenyzőket a Duna Maraton útvonalán lévő 7 településen és a rajt-cél területen. Idén az elmúlt évekhez hasonlóan több országból is jelezték a versenyzők a részvételi szándékukat, továbbá jelen lesz a nemzetközi Merida csapat, élén a maraton Európa bajnokkal. Így a június19-én lezárult előnevezések alapján kicsit több 1700 versenyzőt várnak.

A kezdők, a maratoni versennyel egyidőben mind a négy helyszínen részt vehetnek a T-Mobile Természetjáró Túrán – természetesen biciklivel. A hegyi ösvényeken szakavatott túravezető segíti azokat, akik közel 10 kilométert teljesítenek kényelmes, túra tempóban.

Duna Maraton

Forrás: www.trackabee.com


Nevezés, és rajtszámátvétel


 A verseny napjáig, tavalyihoz - és a többi Top maraton sorozatoz versenyhez - hasonlóan 8.000 Ft a nevezés. Rajtszámátvétel pénteken 14-20 óra között, valamint szombaton 7-9 óra között.  Idén egy teljesen külön regisztrációs sátorban vehetitek át a rajtszámokat, így nem lesz tömeg jelenet.

Programok a verseny után


A rajt-cél területén elhelyezett óriáskivetítőn fogjuk az eredményhirdetés után a versenyről készült filmet bemutatni, valamint az elmúlt 10 év összefoglalóját.

 Szombat este 8 órakor jubileumi party lesz élőzenével, amit Bryan Adams Tribute zenekar fog szolgáltatni. Este 10 órakor óriás-tábortűz gyújtás, és tűzijáték.


Egy kis plusz

Minden versenyző beérkezéskor egyedi iparművészeti remekművet kap ajándékba (Koncz Ernő kerékpáros iparművész alkotása).


Az előzetes időjárás jelentés szerint szikrázó napsütés, valamint tökéletes talajú pálya várja a versenyzőket az idei Duna Maratonon!

Hirdetés