Duna Maraton módosult útvonallal Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/07/01
A verseny 10 frissítőállomásán a résztvevők 4 ezer liter folyadékot, 250 kg banánt, 100 kg citromot, 60 kg csokoládét, 10 kg szőlőcukrot, 30 kg nápolyit, illetve pogácsát fogyaszthatnak el.
Hirdetés
Vasárnap Duna Maraton – a viharkárok miatt módosított útvonallal
Sajtótájékoztatón mutatták be szerdán a T-Mobile Top Maraton sorozat 2. állomását, a XI. UNIQA Duna Maratont . Mint Harangvölgyi András főszervező elmondta, a verseny Kelet-Közép-Európa egyik legnépesebb mountain bike-eseménye, melyre július 4-én a Pilisben kerül sor, a rajt-cél állomása és a versenyközpont Visegrádon, a Duna partján lesz kiépítve. Eddig közel 1300 előnevezés érkezett, vasárnap több ország, másfél ezer kerekesére számítanak. A maraton a korábbi, pilisi viharkárok miatt módosított útvonalon, 30, 68, és 92 km-en került kiírásra.  
 


Nagyításhoz klikk a képre!
Nagyításhoz klikk a képre!
  A Duna Maraton 2010-ben is a T-Mobile Top Maraton sorozat 2. állomása, 2006-tól része az Inter-Mountain-Series nemzetközi versenysorozatnak, melynek köszönhetően jelentősen megnőtt a külföldi résztvevők száma is. A monumentális jelleget mutatja, hogy az elmúlt 10 évben mintegy 100 ezer szurkoló mellett több mint 9 ezren vettek részt rajta.
A három napos fesztivál központja a Dunakanyarban, Visegrádon, közvetlen a Duna partján került kialakításra. Több száz fő befogadására alkalmas sátor, zenei programok, vendéglátás biztosítja a versenyzés mellett a kellemes programot. Vasárnap 10 órakor indul a Duna Maraton mezőnye , 10.30-tól 4 korcsoportban a 6-14 év közötti gyermekeknek kiírt, Országos Diákkupa futamaira, 11.30-tól pedig a térítésmentes, 10 kilométeres T-Mobile Kerékpáros Természetjáró Túrára kerül sor, melyhez a T-Mobile Bringakölcsönzőből is lehet – szintén térítésmentesen – kerékpárt kérni. Négytől triál-bemutató, öttől eredményhirdetés szerepel a programban. A verseny 10 frissítőállomásán a résztvevők összesen 4 ezer liter folyadékot, 250 kg banánt, 100 kg citromot, 60 kg csokoládét, 10 kg szőlőcukrot, 30 kg nápolyit, illetve pogácsát fogyaszthatnak el. A T-Mobile Top Maraton sorozat állomásaira egy 0-24 órás segélyhívó számot kapnak a szervezők, a segítségkérők a +36 30 331 5555-öt hívhatják.
 
80840-IMG_0148.JPG
 
- Válságos volt az idei helyzet, ilyenre a 11 év alatt még nem volt példa. Az erdő jelentős részében kárt okozott a nagy mennyiségű víz, a Duna-parton viszont már hozzászoktunk az árvízhez. Közös összefogással és a javuló időnek köszönhetően megteremtettük a versenyzéshez szükséges állapotokat; a pálya nyomvonalán kellett picit változtatnunk, a rajt-cél területe több ezer ember fogadására alkalmas. Köszönet a Pilisi Parkerdőnek az együttműködésért! Ha belegondolunk, tavaly a Salzkammerguton a hirtelen leesett nagy hó miatt három távot kellett eltörölni – mondta Harangvölgyi András . - A rendezőség is csatlakozott a MOB kezdeményezéséhez, az árvízkárosultak javára 100 ezer forintot fogunk átutalni  - tette hozzá a főszervező.
Hirdetés