Izgalmas Duna Maraton Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/07/07
Buruczki megszerezte a hiányzó Duna Maraton trófeát, Dósa továbbra is veretlen
Hirdetés
Vasárnap, az elmúlt időszak viharainak következtében módosított útvonalon, mintegy másfél ezer nevezővel rendezték Visegrádon és a Pilisben a T-Mobile Top Maraton sorozat 2. állomását, a XI. UNIQA Duna Maratont. A hegyikerékpár-verseny 30, 68, és 92 km-en került kiírásra. A népes, nemzetközi mezőnyben két, bajnoki mezben tekerő kerekes, a férfiak hosszú távján Buruczki Szilárd, a női középtávon Dósa Eszter volt a leggyorsabb. Összesen 27 kategóriában hirdettek győztest.
 

80859-_VAN8002.jpg

  A férfi hosszútávnak több esélyese is volt: rajthoz állt a 2008-as összetett győztes Buruczki Szilárd, a tavalyi sorozatgyőztes Blazsó Márton is. A 2009-ben legjobb magyarként harmadikként záró Parti András fertőzéséből gyógyul,  még nem vett részt a viadalon. Kérdéses volt, hogy a múlt héten két országúti bajnoki győzelemmel záró olimpikon Kusztor Péter, élete első mountain bike-versenyén mire lesz képes. Férfiaknál végül Buruczki Szilárd, Blazsó Márton, Bogár Gábor let a sorrend, Kusztor 10-ként zárt.
 
80859-_VAN8433.jpg
 
- A sorozat trófeái közül még a Duna Maratoné hiányzott, most ezt is megszereztem – mondta a 2008-as összetett győztes. A pálya rövidebb volt mint korábban, köves, igen technikás, bizony, előfordult, hogy én is leszálltam. Úgy 15 kilométer lehetett hátra, mikor végleg elléptem Marciéktól. Jó edzés volt a közelgő olimpiai krossz ob-ra – tette hozzá Buruczki Szilárd.
A női középtávon a magyar bajnok Dósa Eszter a szilvásváradi győzelme után is magabiztos győzelmet szerzett, ezúttal Módos Gabriella előtt. Harmadik Poór Brigitta, negyedik az ironman-bajnok Csomor Erika lett. Dósa kisebb bukás és eltévedés után is elsőként ért célba. - Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy együtt indulhattam a hawaii ironman vb-negyedik Csomor Erikával. Tartottam tőle, nem gondoltam, hogy legyőzöm. Pedig fáradt vagyok, ez volt zsinórban a nyolcadik hétvégém, hogy  versenyeztem. Kicsit pihenek és mindent bele az xco-országos bajnokságon! - nyilatkozott a női győztes.
 
80859-duna_rajt_2010.JPG
 
A Duna Maraton 2006-tól része az Inter-Mountain-Series nemzetközi versenysorozatnak, melynek köszönhetően jelentősen megnőtt a külföldi résztvevők száma, ezúttal is voltak osztrák, szlovák, cseh, román kerekesei a viadalnak. Az óvodások mellett 4 korcsoportban a 6-12 évesek a Cerbona Országos Diákkupa futamaiban vehettek részt. A 10 kilométeres T-Mobile Kerékpáros Természetjáró Túra résztvevői a Dunakanyar visegrádi oldalán szakavatott vezetővel túrázhattak.
  T-Mobile TOP Maraton sorozat 2. állomás – UNIQA Duna Maraton, eredmények (1449 nevező):   Felnőtt férfi hosszútáv (92 km): 1. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC), ideje 03:53:31, 2. Blazsó Márton (Bringabanda SC-Haibike), 03:55:01, 3. Bogár Gábor (Euro One Cube Pro MTB Team), 03:58:49.   Felnőtt női középtáv (68 km): 1. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), ideje 03:45:31, 2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), 03:55:02, 3. Poór Brigitta (X2S-Kona Team), 04:01:21.
  További felnőtt győztesek: Béla Attila, középtáv (LTV Merida Racing), Kemecsei Zsolt (Cube Csömör) és Koós Brigitta (Salgótarjáni HKE) rövid táv. Teljes eredménylista: http://www.temposport.hu/download/2010_top2maraton.pdf     A T-Mobile TOP Maraton sorozat 3. állomása, a jubileumi, X. Bükk Maraton lesz. Az augusztus 1-jei, bükki viadal versenyközpontja új helyszínen, Felsőtárkányban lesz kiépítve. Bővebb információk:   Fotók: Vanik Zoltán és Vasvári Ferenc
Hirdetés