30 éve a kerékpárosokért - Aquarius Kerékpárbolt

30 éve a kerékpárosokért - Aquarius Kerékpárbolt

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2023/07/17
Szakértelem és elhivatottság jókedvvel Dunaújvárosból...

Kezdésként engedjetek meg egy rövid személyes sztorit: életem főiskolás korszaka több szempontból is meghatározó volt számomra. Az egyik, hogy a Dunaújvárosban eltöltött évek alatt találkoztam először azzal az őrülettel, amit mountain bike-nak hívnak, miután kezembe került egy Mountain Bike Action Hungary. Igen, ez nem tegnap volt, hanem a '90-es évek végén. Miután a látottak alapján is vonzódni kezdtem a bringázás ezen formájához, elkezdtem lehetőségek után kutatni a környezetemben, és ekkor estem át első alkalommal, az akkor még az alagsorban üzemelő Aquarius Kerékpárbolt küszöbjén.

Emlékszem, több mountain bike között ott volt egy alumíniumvázas sárga-ezüst GT is (az első aluvázasok egyike)... nem érdekelt, hogy nem volt elég a megspórolt pénzem, sem nem az én szintem volt, akartam. Arra is emlékszem, hogy végül a tulajdonos érvelt, míg végül életem első mtb-je egy acélvázas, jól felszerelt Cheyenne Bronco lett (nem mellesleg 8 éven át volt hű paripám). A történet itt véget is érne, mivel miután lediplomáztam, az élet más országrészbe sodort... Viszont bő húsz évvel később a Balaton Bike Derby-n tekerve, a második nap vége felé beért a csapatunk egy, az út mellett vidáman szerelő párost. Hamar kiderült, hogy egyikük az, akinek köszönhettem az első kerékpáromat. Idősebb Herczeg Ferenc épp fiával azon ügyködött, hogy a kerékpárja törött láncvilláját valahogy megjavítsák annyira, hogy a szállásig eljussanak vele – mindezt egy versenyen és terepen kéznél levő eszközökkel, így egy erősebb faággal és gyorskötegelőkkel. Másnap hallottuk hírét, hogy sikeres volt a szerviz, és reggelre megérkezett az üzletből a cserebringa is, így folytathatták a versenyt. Úgy látszik a jó kedély és a hozzáállás a Herczeg-családban örökletes és nem elfakuló dolog.

A közel 30 éves kerékpárbolt 

Az idősebb Feri a csepeli Cseke ZRt. kerékpár- és kerékpáralkatrész nagykereskedelmi vállalkozásnál dolgozott a 90-es évek elején, amikor jött az elhatározás, hogy belevágna egy saját üzletbe lakóhelyén, Dunaújvárosban. A gondolatot tett követte, és feleségével karöltve átvettek egy a Vasmű út egyik alagsorában üzemelő boltot. Már a kezdetektől kitűzött cél volt, hogy a lehetőségeikhez mérten mindig a legjobbat nyújtsák - mind a szolgáltatások, mind a kínálat terén. Nagyobbik fiúk, az ifjabbik Feri kerékpárok között, bovdenekkel és bringa alkatrészekkel játszva nőtt fel, így nem volt kérdés, hogy amint lehet, ő is csatlakozik a bolt üzemeltetéséhez.

S bár a hét 6 napját az üzlet működtetése foglalja le, a Herczeg-család szabadidejében sem lép hátra a kerékpározástól, így amíg volt rá alkalom hazánkban, évi 3-4 maratonon álltak rajthoz, vagy indultak útnak egy maguknak szervezett túrán… aztán ez sem volt elég, és a 2010-es években triatlon és duatlon versenyt szerveztek helyben, melyre az évek során ország minden pontjáról érkeztek versenyzők. Talán ezek is köszönhető, hogy az országúti kerékpározás terén a mai napig erősek…

30 éve a kerékpárosokért - Aquarius Kerékpárbolt-9
Trekking modellektől az országútikig, a mountain bike kerékpárokon keresztül szinte minden
30 éve a kerékpárosokért - Aquarius Kerékpárbolt-9
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Széles kerékpár kínálat

Kezdetek óta az Aquarius Kerékpárbolt kínálata igen sokrétű. Bringák terén a trekking modellektől, a terepkerékpárokon át, az országútikig van minden. Merida és Kellys kerékpárok mellett hazánk TOP 5 eladói között tartják számon őket a Trek forgalmazás terén. Ha pedig az alkatrészekről és kiegészítőkről van szó, kiemelkedő kínálatot találunk a The NorthWave, a Rudy Project és a Shimano márkákból. Ugyan törekszenek a minőségi termékekre, a PRO szuperkönnyű karbon kormánya mellett megfér az acél is, hiszen vannak, akiknek ez az igénye.

30 éve a kerékpárosokért - Aquarius Kerékpárbolt-7
2023-ban Shimano Service Center minősítést kapott az üzlet
30 éve a kerékpárosokért - Aquarius Kerékpárbolt-7
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Folyamatos fejlődésben, az online piacra nyitva

A Herczeg-család lelkesedése, jó kedélye, elhivatottsága és szakmai felkészültsége az elmúlt 30 évben cseppett sem lankadt. Folyamatosan figyelik az igényeket, és a lehetőségeket, amivel tovább fejleszthetik üzletüket. Így a boltban ma már a családon felül két alkalmazott is dolgozik - ők szerelik a folyamatosan telített szervizet. És ha már a szervizről esik szó: 2023-ban megkapták a Shimano Service Center minősítést. A szerviz munkáját dícséri még, hogy olyan nevek is rendszeresen ide hordják kerékpárjukat, mint Szőnyi Ferenc, vagy Szabó Zoltán…

De a fejlődésekhez tartozik az is, hogy a korral haladva, ma már nem a kockáspapíron vezetik a készleteket, hanem professzionális raktárkezelő programot használnak. És bár most is igen széles az üzlet vásárló közönsége - sokan járnak be az alagsorból időközben az utcaszintig kibővült üzletbe Paksról, Kunszentmiklósról, de még Százhalombattáról is - napjainkban nem maradhat el az online shop sem, amit ezen cikk megírásakor már gőzerővel teszteltek, hogy mielőbb beüzemelhessék és az ország bármely pontjáról elérhető legyen az Aquarius Kerékpárbolt kínálata.