Hegyikerékpáros Világbajnokság - Az év legfontosabb versenye Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/06/16
Az idei hegyikerékpáros világbajnokságnak június 17. és 22. között az olaszországi Val di Sole ad otthont. Az LTV Merida Racing számára ez lesz talán az esztendő legfontosabb versenye.
Hirdetés

A magyar kerekesek közül a tavalyi vb-n a juniorok között hetedik helyezést elért Benkó Barbara (LTV Merida Racing) már néhány napja az Alpokban teszteli a pályát. A Pekingre készülő Parti András (Trek Józsefhegyi SE) még a hétvégén a Kisnána Kupán áll rajthoz, számára az Eger melletti pontszerző viadal jelenti a vb-felkészülés utolsó állomását.


Az esztendő talán számukra legfontosabb versenyére készül az LTV Merida Racing! A 19. MTB és Triál Világbajnokságon 52 ország 970 versenyzője áll rajthoz, a maraton szakág kivételével minden mtb és triál számban világbajnokot avatnak. A népes mezőnyben több kerekes is képviseli Magyarországot, köztük az LTV Merida Racing két kerekese is: a juniorok közt idén világkupa-futamot nyerő, Európa-bajnokságon a közelmúltban ötödik helyet szerző Benkó Barbara és korosztálya egyik hazai legjobbja, Lukács Bálint is. Barbara a tavalyi vb-n már megmutatta bringás tudását, a szeptemberi világversenyen 7. helyezést ért el. A már – edző-édesapjával – Olaszországban tartózkodó bringás hölgy felkészülése zárásaként a vb helyszínétől alig néhány kilométerre, június 14-én, egy C1-es versenyen fog rajthoz állni. A hét elején az utazó csapattal tart még az U23-as magyar bajnok, Szlobodnyik Zsolt (Merida Maraton Team) is. Barbaráért 18-án, Bálintért 19-én, Zsoltért pedig 20-án szurkolhatunk.


Lukács Balázs csapatvezető (LTV Merida Racing): „Barbi formája igen jó jeleket mutat, a VB előtt már csak egy megmérettetése lesz Olaszországban, ahova azonban még a korábbi edzőtábor fáradalmaival fog érkezni. Nem merek esélylatolgatásba kezdeni, tudom, hogy mindent megtesz a jó eredmények érdekében, így bízom benne.”

Benkó Barbara (LTV Merida Racing):  „voltam már a VB pályán, nagyon jó, tetszik nekem, reméltem, hogy nem hasonlít az EB-re. Igazi XC-s, amilyennek lennie kell: kemény felfelék, technikás lefelék, köves, gyökeres. A hely nagyon jó, gyönyörű a vidék, hó van mellettünk. Síelők is vannak a szálláson, feljárnak 3000-re edzeni. Mi 1884 méteren vagyunk, 20 km-re a VB pályától, abban pedig van 1100 m szint. Úgy volt tervezve, hogy magaslatra megyek edzeni, de egy verseny is kellett a közelben, szombaton lesz itt a szomszéd faluban egy C1-es verseny. Állítólag VB mezőny fog összejönni...”

Hirdetés