Gondoltad volna, hogy ennyi mindenre jó egy elektromos kerékpár? Hír

(x) - Támogatott tartalom
2017/05/31
Mit nyerhetsz egy pedelec-kel?

"Először a feleségemnek vettük egy pedelec-et, hogy legyen kedve és ereje együtt túrázni a családdal. A számításunk bevált, mióta megvan az új bringája, már Ő rágja a mi fülünket, hogy mikor megyünk újra bringázni egy jót! 

Az emelkedőkön úgy húz el mellettünk, hogy nem győzünk csodálkozni.

Nemrég kölcsönvettem a bringáját egy túrára és menthetetlenül megfertőződtem, azóta már én is az e-bringások táborát erősítem. Sőt azzal járok munkába is!

Ha nem lennének elektromos kerékpárjaink, ritkán bringázna együtt a család, én pedig minden egyes munkanap a dugóban tespedhetnék..."

Arra, hogy mennyi mindent nyerhetsz egy pedelec-kel remek példa a fenti vélemény. De a teljes halmaznak ez még mindig csak egy kisebb szelete.

 

pedelec-kedvcsinalo-MV-1.jpg
pedelec-kedvcsinalo-MV-1.jpg
Kép forrása: ambringa

 

Mi az a pedelec?
 
A pedelec-ek olyan elektromos kerékpárok, amikben az elektromos rásegítés csak akkor működik, ha Te is pedálozol. A rendszer lényegében megtöbbszörözi az erődet, azaz nem helyetted, hanem Veled együtt dolgozik.


Mit nyerhetsz egy pedelec-kel?

Röviden: sokat.

Az elektromos rásegítés szinte bármelyik kerékpáros ágat új dimenziókba emeli. Túrázás? Pipa! Montizás? Pipa! Városi közlekedés? Pipa! Fekvőkerékpározás? Pipa szintén!

Most gondold végig: Mik azok amiket nem élvezel vagy hátráltatnak a kerékpározásban? Emelkedők, szembeszél, túl korai kifáradás, sok csomag vagy puha talaj miatti nehézkes, lassú haladás, megerőltető gyorsítás?

Ezek mindegyikének leküzdésében egy pedelec hathatós segítséget nyújt!

 

Nem csalás egy pedelec?

Ha nem titokban, versenyen használja valaki, akkor egyértelműen: NEM!

Miért is lenne csalás? Mert könnyebben lehet vele haladni?

De hát akkor egy drága, csúcsszuper versenybringát is csalás lenne használni, hiszen az sokkal könnyebb, sokkal hatékonyabb, mint egy olcsó áruházi kerékpár, ezért ugyanakkora erőbefektetéssel gyorsabban lehet vele haladni, hegyre felfelé különösen. Hasonló az előny egy elektromos kerékpárral is, azaz könnyebben tudunk vele haladni bárhol. Ha a komolyabb bringa versenyelőnye nem számít csalásnak, akkor miért lenne csalás egy ebike által elérhető könnyebb haladás?

 

Nem tesz lustábbá egy elektromos kerékpár?

Sokan azt gondolják, hogy lustábbá válnának elektromos kerékpárt használva, azonban a tapasztalat mást mutat. Ezt ez a teszt is alátámasztotta, ahol egy “sima” mtb-t és egy pedelec montit hasonlítottak össze... A kutatások is igazolják, hogy a korábbi bringázásoknál tapasztalt gondok elmaradásával a felhasználók egyre szívesebben, egyre gyakrabban és hosszabb távokon kezdtek el bringázni, miután elektromos kerékpárra váltottak.

Egy friss felmérés szerint az ebike tulajdonosok 30%-a használja pedelec-jét legalább egyszer egy nap, míg 81%-uk legalább egyszer egy héten! Utóbbi szám a hagyományos kerékpárt használók körében például csak 46%! Ezek után mondja valaki, hogy aki elektromos kerékpárt használ az lusta!

 

pedelec-kedvcsinalo-MV-2.jpg
pedelec-kedvcsinalo-MV-2.jpg
Kép forrása: bulls.de

 

Szeretsz túrázni?

Egy elektromos kerékpárral a túrák során a tájban való gyönyörködés és az utazás élménye sokkal nagyobb hangsúlyt kap. Úgy érzed majd, hogy valósággal szárnyra kaptál! A túrázás egy szüntelen és folyamatos élmény lesz, amit még az emelkedők sem fognak tudni megtörni!

Ráadásul nyugodtan lehet vinni több csomagot, nem kell többé "diétásan" pakolni a plusz tömeg csökkentése végett. Bátran vihetsz magaddal például egy komolyabb lakatot, hogy a bringád is biztonságban legyen megálláskor. Vagy több ruhát, hogy jobban tudj alkalmazkodni a gyakran kiszámíthatatlan időjáráshoz!


Kerékpárral jársz munkába?

Számtalan érv szól amellett, hogy az ember kerékpárral járjon munkába, ezek közül a TOP 10 okot itt találod...

Egy ebike nyergében még többet is profitálunk a munkába járáson, mint hagyományos bringával, hisz jóval gyorsabbak leszünk és nagyobb távokat tudunk megtenni. Ráadásul csak annyira fárasztja ki és izzasztja meg magát az ember, amennyire akarja. Ha pedig szeretnénk "megúszni szárazon" az ingázást, csak felkapcsoljuk a rásegítést a legfelső fokozatba.

A bevásárlást is nyugodtan elintézhetjük a nap végén, a plusz tömeg fel sem fog tűnni. Ha úgy döntünk, hogy elektromos kerékpárral közlekedünk, azzal sokat teszünk az egészségünkért. Nem mellesleg pénzt és időt is spórolunk!

 

pedelec-kedvcsinalo-MV-3.jpg
pedelec-kedvcsinalo-MV-3.jpg
Kép forrása: bulls.de

 

Az erdőben is szoktál tekerni?

Azok közé tartozol, akiknek az igazi aktív kikapcsolódást az erdei kerékpározás jelenti? Mivel az erdei ösvényeken jellemzően több az embert próbáló rész, ezért oda is egy pedelec lesz az igazi! Melyik szakasz a kedvenced? A lejtmenet? Akkor ne töltsd az időd nagy részét az emelkedők megmászásával, inkább kapcsold be a rásegítést és száguldj fel a hegytetőre, hogy mihamarabb elindulhass ismét lefelé!

Persze ha szeretnél kicsit küzdeni, mászni, az is megoldható: csak kapcsold ki vagy állítsd minimálisra a rásegítést. A választás a Te kezedben van: nem a domborzat, hanem Te döntheted el, hogy mikor és mennyire terheled meg magad! Erdei kerékpározáshoz egyébként kimondottan ajánlott hangtalan vagy legalábbis csendesebb rendszert választani, hogy ne zavarja meg semmi az idilli környezetet. A leghalkabbak a BionX vagy Brose motorral szerelt elektromos kerékpárok.

 

pedelec-kedvcsinalo-MV-4.jpg
pedelec-kedvcsinalo-MV-4.jpg
Kép forrása: ambringa

 

Ha kíváncsi vagy rá, hogy mennyit nyerhetsz azzal, ha “átnyergelsz” egy elektromos kerékpárra és szeretnél belekóstolni a jóba, gyere el egy Annyira Más Bringaboltba és próbálj ki egy pedelec-et! Addig is nézz körül itt, hogy milyen elektromos kerékpárok közül választhatsz az ország első prémium elektromos kerékpár szaküzletének kínálatából.

Ha pedig még nem tudod, hogy milyen villanybringát válassz, próbáld ki az Annyira Más Bringabolt által fejlesztett egyedi Ebike4You elektromos kerékpár ajánlót!