Ezer bringa a Balaton körül Hír

Vasvári Press
2011/04/14
Már 900 előnevező a szombati McDonald's BringaMánia Balatonkörre
Hirdetés
Szombaton, immár 12. alkalommal, újra kerékpáros túrázók tekerik körbe a Balatont . Az április 16-ai  tavaszindító McDonald's BringaMánia Balatonkör különböző távjaira és a színes családi programokra több mint ezer kerékpárost várnak a szervezők. A Balatonföldvárról induló, 10, 86 és 206 km-es tókerülő túrára eddig 900 előnevezés érkezett.
  A 86 kilométeres táv mezőnyét Pindroch Csaba színművész és Eisenkrammer Károly főszervező, Barcelona olimpikon kerekese indítja – a táv letekerésére előzetesen mindketten vállalkoztak.    A Föld napjához kapcsolódó program 2000 óta a kerekesek egyik legkedveltebb, több száz főt megmozgató szezonnyitó eseménye, melyet a Zöld Szív Természetvédő Mozgalom keltett életre, az egészséges életmód és a természetvédelem népszerűsítése céljából. A tókerülés 2011-ben került a BringaMánia programsorozatba , melynek legfőbb célja a sportági kultúra és a biztonságos kerékpározás népszerűsítése. Előző eseményük februárban, a hatalmas sikert aratott kőbányai BringaMánia Vakond futam volt.  
  A 206 kilométeres nagykör a balatonföldvári nyugati strandról indul reggel 6 órakor, és oda is érkezik vissza, várhatóan este 9 óra körül. Menet közben is lehetőség van csatlakozni a karavánhoz, reggel a siófoki, kora délután a keszthelyi McDonald’s éttermeknél.   A 86 km-es kiskör 10 órakor indul ; Siófok, Balatonalmádi, Balatonkenese és Balatonfüred után a Tihanyi-félsziget felé kanyarodik az út, majd komppal Szántódra érve még három kilométer várja a bringásokat a célig, az érkezés 16 óra körül várható. A szervezők a hosszabb távokon, több ponton frissítővel várják a túrázókat.   A 10:30-kor kezdődő, 10 km-es , Balatonföldvár útjain vezetett „köröcske”, kisgyermekes családi program. Amíg a túrázók a távot teljesítik, a szervezők a balatonföldvári nyugati strandon gyermekversenyekkel, BringaSuli oktatással, látványos bemutatókkal és más színes programokkal várják az érdeklődőket.    A McDonald's BringaMánia Balatonkörre nevezni a Vuelta Sportiroda honlapján, a www.kerekparinfo.hu -n lehet.
Hirdetés