Egyedülálló interaktív mérnök-játszótér

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2010/10/11
A Bosch udvar egyik legizgalmasabb vendége, az egyedülálló hajtáslánccal rendelkező elektromos bringa.
Hirdetés

Bosch udvar a Schönherz Qpán

- Közel 1000 mérnökhallgató innovációs erőpróbája
- Bemutatkoznak a legújabb Bosch fejlesztések
- Személyre szabott karrier tanácsadás
- Először debütál Magyarországon az E-Bike

81075-elektromos_bringa_1.JPG
81075-elektromos_bringa_1.JPG

2010-ben együtt Qpázik a Schönherz Zoltán Kollégium és a magyarországi Bosch csoport, egy tavasszal aláírt nagy ívű támogatási szerződésnek köszönhetően. A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának kétségtelenül a legtöbb embert megmozgató, az ország egyik legnagyobb egyetemi rendezvénye egy héten át több mint 2000 hallgatót mozgat meg; ahogy ők mondják: a Qpa egy mérnök számára nagyon jó kihívás, mert ez maga az élet. A több mint 3 évtizedes múlttal rendelkező, és a Schönherzesek nevéhez fűződő Qpa eseménysorozatának keretében a Bosch főtámogatásával a mai napon egyedülálló mérnök-játszótéren méri össze elméleti és gyakorlati tudását közel 1000 mérnökhallgató.

81075-elektromos_bringa_2.JPG

Ahhoz, hogy valaki nyerjen, szükség van az egyén kreativitására, elszántságára, a csapat összefogására, együttműködésére, és kiváló kommunikációs képességére.” – mondta el Fluck Benedek, a Bosch csoport országos humán erőforrás igazgatója, majd hozzátette: „Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a hagyományos műfajok mellett az új kezdeményezéseket is támogassuk, (…) több éves törekvéseinknek köszönhetően mára a szakmai szervezetek és az oktatási intézmények egyaránt belátták, hogy egy szakképzett mérnöknek napjainkban mindenhez értenie kell, s ehhez elengedhetetlen, ahogy ők fogalmaznak: a folyamatos képben levés. Örülök, hogy a Bosch jelen van ilyen kezdeményezések születésénél.”

81075-IMG_3229.JPG

Electro Car Race, extrém versenyszámok, elektromos bringa
 

A csapatok futurisztikus járművek ügyességi versenyén, extrém vetélkedőkön, általuk kreált elektromos kisautók futamán is összemérhetik tudásukat. Az egyedülálló mérnök-játszótér próbára teszi az elméleti tudást és innovatív gondolkodást, felvonultatja a legfrissebb hazai és nemzetközi Bosch fejlesztéseket, személyre szabott karrier tanácsadással segíti a leendő pályakezdők szakmai orientációját. A Bosch udvar egyik legizgalmasabb vendége, a hazánkban először debütáló, egyedülálló hajtáslánccal rendelkező elektromos bringa, mely a Bosch és a Cannondale két éven át tartó együttműködésének eredménye.

81075-IMG_3253.JPG

Már az együttműködés létrejöttének első pillanatában is közösen megfogalmazott célként rögzítettük, hogy az idei évben is egyesítjük erőinket, és közösen támogatjuk a fiatal mérnökgeneráció szakmai előmenetelét és a mérnöklét népszerűsítését. A Bosch által hirdetett értékeket és a támogatási stratégiánkat maximálisan képviselik az ilyen kezdeményezések, melyek az elméleti tudás mellett az életrevalóságot is próbára teszik.“ – nyilatkozta Thomas E. Beyer, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

Hirdetés