Menü

2011.04.19.     Hozzászólás 1

(x)

Defektálló Rubena gumibelsők

Defektvédelemmel ellátot kerékpárbelsők szúrásos és felütéses defektek ellen


SLUG belsőgumi 2011. évi Rubena belsőgumi újdonság, innovatív defektvédelemmel. A belsőgumi fala egy preventív, gél alapú bevonattal rendelkezik. A bevonat organikus rostokból, polimerekből, kötő-, sűrítő- és szilárdító anyagokból áll, amely 3 mm méretig eltömíti a lyukakat, így biztosít nagyobb védelmet a defekt ellen. Kapható 20"-as, 24"-es, 26"-os és 28"-as kerékméretekhez, tehát gyermek és BMX kerékpároktól hegyikerékpárokon át egészen a trekking bicajokig.
Erről a gumiről és techonlógiáról részletek itt és itt.
Ajánlott fogyasztói ár (26"-os termék esetében) 1500,- Ft.


 
TAS belsőgumi úgynevezett változó falvastagságú belsőgumi. Általában a belsőgumi oldalfala mindenhol azonos vastagságú, a Rubena klasszikus tömlők esetében 0,9 mm. Ennél az TAS belsőnél azonban a futófelületnél vastagabb, 1,5 mm, míg az egyéb helyeken "hagyományos méretű", 0,9 mm. A vastagabb futófelület nagyobb akadályt jelent bármilyen éles, szúró tárgy, tüske ellenében, így nagyobb védelmet nyújt a FUTÓFELÜLETI DEFEKT ellen.
Részletek itt és itt.
Ajánlott fogyasztói ár (26"-os termék esetében) 1300,- Ft.

 


 
ABS belsőgumi úgynevezett változó falvastagságú belsőgumi, azonban az előbbi, TAS belsővel szemben ennek a tömlőnek a két oldalfala vastagabb (1,5 mm), egyéb helyeken ismét 0,9 mm vastagságú. Ez a fajta védelem a FELÜTÉSES DEFEKT ellen, másnéven "KÍGYÓHARAPÁS" ellen nyújt védelmet. Ilyen defekt akkor fordulhat elő, ha felütjük a felnit, például puha, nem megfelelő nyomású gumival hirtelen útpadkának hajtunk, és az ütés hatására a felni kicsípi a belsőgumit. Szintén előfordulhat túrázás során, hirtelen sziklának, akadálynak ütközve.
Részletek itt és itt.
Ajánlott fogyasztói ár (26"-os termék esetében) 1300,- Ft, míg a szélesebb, 26x2,10-3,00 mérettartományú, DH-jellegű kivitel 2000,- Ft.


 
A defektálló, és a klasszikus tömlőkön kívül a Rubena-nak létezik LIGHT belsője (csökkentett tömegű, 0,6 mm falvastagságú), MARATON belsője (emelt tartósságú, 1,2 mm falvastagságú) és DH belsője (széles mérettartományú, egészen 26x3,00 downhill méretig használható, extrém vastag, 1,4 mm-es oldalfallal).

81467-Belsok.jpg

Bővebb infók: www.rubena.co.hu

Olvass többet a témáról: Rubena, Gumibelső