Menü

2011.08.12.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Cseh világkupán folytatódhat az olimpiai pontgyűjtés

Az augusztus 13-14-ei, Nove Mesto na Morave-i viadal újabb lehetőséget teremt az olimpiai kvalifikációhoz szükséges világranglista-pontok gyűjtésére.

Az idei hatodik, egyben utolsó előtti világkupára, Csehországba utaztak a magyar hegyikerekesek; a keretet három korosztályban összesen tizenegyen alkotják. Az augusztus 13-14-ei, Nove Mesto na Morave-i viadal újabb lehetőséget teremt az olimpiai kvalifikációhoz szükséges világranglista-pontok gyűjtésére. 

A cseh világkupán a magyar olimpiai keretből Parti András, Buruczki Szilárd, Dósa Eszter, Benkó Barbara és Juhász Zsolt fog rajthoz állni; a versenyzőknek a kategóriájuknak megfelelő számú, 4.2 kilométeres kört kell majd teljesíteniük.

Emlékeztetőül:  a 2012-es londoni olimpiai hegyikerékpáros, olimpiai-krossz versenyszámára két kvalifikációs időszak összesített eredményei alapján a nemzetek kvalifikálhatnak, tehát nem versenyzők. A  nemzet pontjait a legjobb 3 férfi és 3 nő adja országonként. Az első a 2010. május 23. és 2011. május 22.,  a második a 2011. május 23. és 2012. május 22. közötti időszak. A nőknél az első 18, a férfiaknál az első 24  nemzet között kell végezni, hogy 1-1 kvótát szerezhessünk Londonra. 

Első záráskor, idén május 23-án a nők 14., férfiak a 24. helyen álltak; második zárásig még jelentős számú pontszerző viadalon indulhatnak a magyar kerekesek. Az augusztus 9-ei frissítésnek – az idén május 23-án nyitott ranglistának – megfelelően a férfiak a 18., a nők a 19. helyen állnak.

A cseh világkupára utazó magyar csapat tagjai:
- felnőttek: Parti András, Bogár Gábor (EuroOne-Cube Pro MTB Team), Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) és Dósa Eszter (Vitalitás SE),
- U23-asok: Juhász Zsolt, Szatmáry András és Csielka Márk (EuroOne-Cube Pro MTB Team), Benkó Barbara (Focus MIG Team) és Kéri Zsófia (LTV Merida Racing),
- juniorok: Fenyvesi Péter (Bringabanda SC) és Meggyesi Gergő (LTV Merida Racing).

Olvass többet a témáról: parti andrás