Casco FullAir RCC Hír

(x) - Támogatott tartalom
2017/03/17
Verhetetlen szellőzés aszfalton és terepen is

Az immár ikonná vált Casco SPEEDairo modellhez hasonlóan a 2016-ban debütáló Full Air RCC ugyancsak új irányt mutat a dinamikusan fejlődő fejvédő-technológiában. Az új modell a fő hangsúlyt a szellőzés tökéletesítésére helyezi, ebben a mai piaci kínálatban verhetetlen. Emellett többrétű felhasználást, fokozott védelmet, illetve egyedi dizájnt kínál.

Road Cross County

A modellnév végén szereplő RCC a „Road Cross County” rövidítése, tehát a Full Air mind országúti, mind terephasználatra ajánlott sisak. A biztonság terén nem köt kompromisszumot, megnövelt tarkóvédelemmel rendelkezik, messze túlteljesítve a nemzetközi tesztnormákat.

 

Casco FullAir RCC
Casco FullAir RCC

 

A számos szakmai elismerés és a felhasználók pozitív visszajelzései mellett

a FullAir 2017 elején a rangos German Design Award díjat is elnyerte!

 

Maximális szellőzés VS aerodinamika

A német sisakspecialista az utóbbi években két fő fejlesztési irányt követ. A biztonságot előtérbe helyező, általános kerékpáros közlekedésre tervezett stílusos sisakmodellek mellett az aerodinamikára hangolt SPEED-sorozattal a Casco a teljesítmény-orientált profi és haladó kerékpárosok speciális igényeit szolgálja. A korábban elsődleges tervezési szempontnak számító szellőzés helyét átvette a légellenállás csökkentése, ezzel párhuzamban a Casco fejlesztők innovatív belső légcsatornákkal kompenzálják a kisebb méretű légbeömlő nyílásokat.

A jól megtervezett légcsatornák a beáramló levegőt zavartalanul vezetik végig a fej felületén, nem kavarog, légörvények nem alakulnak ki, az áramlat nem lassul. A kivezető csatornák hatékonyan működnek, egyenesen a kerékpáros hátára vezetik a légáramot. Ennek köszönhetően a fej szellőzése akár még hatékonyabb is lehet, mint egy nem megfelelően megtervezett "lyukacsos" sisak esetében, a légellenállási mutatókat pedig össze sem hasonlítani. Mint látható, az aerodinamika megvalósítható a szellőzés feláldozása nélkül, a kérdés már csak az: lehet-e a szellőzést maximalizálni az aerodinamika feláldozása nélkül.

 

Casco FullAir RCC
Casco FullAir RCC

 

Pontosan ez a Full Air RCC koncepciója, megalkotni a valaha legjobban szellőző kerékpáros fejvédőt, anélkül, hogy jelentős visszalépést tennénk az aerodinamika terén.

 

A Full Air RCC turbina-jellegű légcsatornái „légies” érzést nyújtanak, a kerékpáros a metróállomás peronján érezheti magát. A sisak lecsatolható „minisilddel” rendelkezik, amelynek elsődleges funkciója nem a napfény árnyékolása, hanem a légáram fokozása. Az óriás nyílást levegővel „eteti”, így használata akár MTB, akár országúti felhasználás mellett is ajánlott. Többlet légellenállást nemigen okoz, lévén a levegőt nem kavarja, hanem vezeti, áramlását pedig gyorsítja.

Komfort

A pontos illeszkedésnek és a nyomáspontok teljes hiányának köszönhetően a Full Air RCC kényeleme is elsőrangú. Belül minden a megszokott: a Casco Loc rögzítőrendszer működése a többi kiváló Casco sisakhoz képest nem változott, ellenben a németek a hatékonyabb szellőzés érdekében a Disc Fit Vario magasságállítását kissé átdolgozták. A MyStyle színösszeállítás lehetősége eme modern megjelenésű, egyedi dizájnnal rendelkező sisak esetében is megtalálható.

 

Casco FullAir RCC jellemzők

maximális szellőzésre tervezett általános felhasználást biztosító fejvédő

turbina-jellegű légcsatornákkal

minden idők egyik legintenzívebb szellőzést biztosító fejvédője

lassú tempónál is folyamatos légáramlást biztosít

megnövelt tarkóvédelmi zóna

Monocoque Ultra szerkezet

ütéselnyelő EPS belső szerkezet ellenálló külső héjjal kiegészítve

Diskfit Vario fejkerület- és magasság-állítás

CascoLoc rögzítőrendszer

ellenálló alumínium rovarháló

MyStyle cserélhető fényvisszaverőként pántok

"unisize" (56-59 cm) méretben

többféle színben

 

Casco FullAir RCC
Casco FullAir RCC

 

Ajánlott fogyasztói ár: 45.900 Ft.

A fekete-chrome verzió: 48.900Ft

A Casco fejvédőket árusító üzleteket ezen az oldalon találod...

További információ a