10 design kerékpártartó Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2014/05/20
Avagy hogyan akasszuk fel? 
Hirdetés

Amikor kerékpárunk már több mint egyszerű közlekedési eszköz, egy barát/barátnő, családtag szintjére lép, evidens, hogy nem egy tárolóban, vagy pincében hagyjuk a következő közös élményig. Ilyenkor persze a falnak támasztásnál, plafonba fúrt kampónál vagy egy háromlábú állványnál néha többre vágyunk. Valami stílusosabbra…

Íme 10 design kerékpártartó.

Clug
Rögtön az első tartónk, egy még futó projekt. A kickstarter oldalon keresik a segítő befektetőket, hogy a prototípusból sorozatgyártott termék legyen. Az ötlet egyszerű,mint egy szög, de mégis designos kivitelezésének köszönhetően imádni való. A falra felrögzített rugalmas műanyag C-alakú formájának köszönhetően tulajdonképpen csak „átkarolja” a kerékpár külsőjét (egyelőre csak az országúti mérethez opció). Egy darab Clug elég egy kerékpár tárolásához. Bárhova felszerelhető, több módon (a kerékpárunk állhat, vagy maradhat két kerékkel a földön).

Ára: 15 dollár egy pár-
 

 

 

Clug-al akárhol Forrás: Kickstarter
Cluggal akárhol
Kép forrása: Kickstarter

 

További képek a galériában- Klikk

 

Tern Perch
A minimalista vonalat folytatva, íme a Perch. Egy darab lemezből kivágott és hajlított elem, mely két csavarral van a falra rögzítve. A kerékpárunk egyszerűen csak a nyeregcsőnél, vagy a váz nyeregcsövénél beillesztjük a két, gumírozott fül közé, és az a saját súlyánál fogva stabilan megáll. A gyártó gondolt arra is, ha egy irodában használnánk, így lehetőség van a tartóhoz lakatolni a kerékpárunk. Plusz vállfát is akaszthatunk rá, melyen adott esetben a bicós ruháink tartjuk. Hátránya, hogy csak 640 mm széles kormányig „működik”.

Ára: 15 900 Ft egy darab- Itt nézz utána
 

 

The Bike Valet
Az előző tartóhoz hasonló a „kerékpáros szobainas”. Két darab, hajlított lemez van egymásba csúsztatva és összerögzítve, melyek így egy kicsit széthúzott C-alakot formáznak. A tartó felrögzítésétől függően vagy a váz felsőcsövénél, vagy a nyeregcsőnél fogva, kerékpárunk saját súlyát is kihasználva tudjuk tárolni kedvencünk. A váz festését gumipárnák védik. A kerékpárunk ehhez a tartóhoz is odalakatolható, kialakításának köszönhetően. Sajnos itt is erős a kormányszélesség limit.

Ár: 98 dollár egy darab-
 

 

Cycloc
Azok számára, akik kevésbé szeretik a minimalista stílus által használt fémet, szeretik a színeket, itt a Cycloc. Az elmélet ugyanaz, mint a fentieknél. A műanyag „vödröt” a falra rögzítjük három csavar segítségével olyan pozícióba, ahogy majd a későbbiekben tárolni szeretnénk a kerékpárunkat. (vízszintesen a felsőcsőnél vagy a nyeregcsőnél fogva, vagy akár álló helyzetben is a nyeregcsőnél fogva). Ehhez a termékhez is hozzá lehet lakatolnunk a paripánk, plusz a belsejébe tárolhatjuk kisebb dolgaink (sajnos a kormány szélesség itt is limitált). 7 színben kapható, így biztos mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Ár: 75 Euró egy darab- Itt nézz utána
 

 

Bike Hook
Mi lehet egyszerűbb annál, mintha két rudat szerelünk fel merőlegesen a falra, és arra akasztjuk fel a lovunk? A fából készült Bike Hook puritánságában stílusos. Egyszerűen csak egy kellően erős falat kell keresnünk, melybe befúrjuk a szükséges tiplik helyét. A fa rudak belsejébe egy-egy fém „mag” kerül, melyek excentrikusan tekerednek be. Így utólagosan is tudunk pár millimétert „állítani” a pozícióján.

Ár: egy pár 55,97 font-tól-
 

 

Outline Works Trophy Bull vagy Trophy Deer
No persze az egyszerűbb akasztók is lehetnek stílusosak, mint például az Outline Works puha műanyaggal bevont acél szálból hajlítgatott tartója. A szemből egy bika vagy szarvas trófeára hasonlító forma egyszerre vicces, légies és designos. 4 csavaros felrögzítésének köszönhetően akár egy 20 kilogrammos kerékpárt is felrakhatunk rá, annak felsőcsövénél fogva. Két formában (bika és őz), valamint több színben kapható.

Ár: 79 font-tól egy darab- Itt nézz utána
 

 

 

Bika? Forrás: outlineworks.com
Bike
Kép forrása: outlineworks.com

 

További képek a galériában- Klikk

 

Svik Design
Az Alkotónak először is szüksége van egy képre a bringáról, valamint, ha megoldható a Trophy későbbi helyéről is. A személyes trófea kialakításához a megrendelőnek írnia kell magáról vagy a trófea leendő tulajdonosáról (kedvenc színek, hobby, sport, ....) néhány szót, bármit ami az eszébe jut. Ezek lesznek azok az alap infók, amelyek segítségével a tökéletes kerékpártartó elkészül majd.

A kerékpártartó mindig valamilyen arc-maszk jelleget ölt, mivel ez a maszk lesz a bringa és a lakás későbbi őre, az arc forma üzenete az ősi legendák szerint az, hogy távol tartsa a rossz szellemeket, jókedvet varázsoljon a lakásba, valamint ezzel megőrizze autentikus mivoltát.

Mindegyik maszknak van egy saját neve és egy kis története, sorszámozott és soha nem készül két ugyanolyan.

Ár: nincs egységár, minden trófea egyedi -

 

The Very Nice Bike Rack
A kaliforniai formatervező Daniel Ballou által készített kerékpártartók a lehető legletisztultabbak és a funkcionalitásra törekszenek, miközben stílusosak és a szoba különleges részévé válnak. A polcszerű változatra csak rá kell akasztani a váz felsőcsövét. Kialakításából eredően csak vékony keresztmetszetű felsőcsővel rendelkező, férfivázas modelleknél használható. Míg az álló elrendezésűbe egyszerűen csak be kell tolni a kerékpár kerekét, mely akár mtb is lehet.

Ár: n.a.- Itt járj utána
 

 

 

Elegáns, változatos- Very nice bike rack Forrás: danielballou.com
Változatos, és elegáns- Very nice bike rack
Kép forrása: danielballou.com

 

További képek a galériában- Klikk

 

Bringaspájz
Íme a hazai változata a fenti polcos tartóknak. A 4 csavarral falra szerelhető rétegelt lemezből készült polc 20 kilogrammig terhelhető. A belső felülete, ahova a váz felfekszik, parafával borított, így védve kedvencünk lakkozását és festését. 500 -tól 660 mm széles kormányhoz alkalmazható a két méretben kapható hazai tervezésű és gyártású tartó.

Ár: 14 500 Ft-

 

Topeak FlashStand Slim
Azok számára, akik nem szeretnének a falra felfúrni semmit, de adnak a stílusra, itt a Topeak terméke. A parányi alumínium tartó a kerékpárunk hajtókarjára illeszkedik rá, és tartja állva ezáltal a lovunk. A pillekönnyű és összecsukható eszközt akár használaton kívül táskánkban is magunknál tarthatjuk, így a munkahelyen és otthon is ugyanaz a kiszolgálás várja kerékpárunk.

Ár: 29,95 Euró egy darab- Itt nézz utána
 

Hirdetés