XL. Nemzetközi Tisza Túra Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2007/07/19
Csütörtökön, Tiszabecsre hirdették meg a gyülekezőt, pénteken pedig Kárpátaljára, egészen pontosan a técsői járási Bustyaházára (Bustyino) utaznak a résztvevők, ezzel hivatalosan is megkezdődik a 40. Nemzetközi Tisza-túra.
Hirdetés

A mintegy tíznapos vízi túra az idén is az ukrán szakaszon lebonyolított - meglehetősen vadregényes - előtúrával kezdődik, amire eddig negyvenen vállalkoztak.

A klasszikus kalandra, vagyis a magyarországi víziportyára összesen csaknem hatszázan neveztek: az elmúlt évben az Egyesült Államokból és Argentinából is érkeztek természetbarátok, vélhetően most sem lesz másként és felettébb színes mezőny vág neki a távnak.

De honnan is indult mindez? 40 esztendeje Sárospatakon vízre szállt 106 evezős, céljuk Szeged volt, ám akadt közöttük néhány kelet-német honpolgár is. Nemzetközi lett a túra – csodálkoztak el a korabeli szervezők, és szépen felírták a hajóikra "I. Nemzetközi Tisza Túra".  

A néhány NDK-s nevező nem is sejthette, hamarosan tényleg nemzetközivé, a vízi emberek kedvelt programjává válik ez a rendezvény, amelyen korra, rangra, nemzetiségre való tekintet nélkül bárki részt vehet, aki szereti a folyót. - hhrf.org
 - Mozgásvilág.hu -
Hirdetés