Quadratlon a Balatonnál

Quadratlon a Balatonnál

Seakayaking.hu
2013/05/27
Úszásban, futásban, kerékpározásban és kajakozásban is összemérhetik erejüket a Henkel VIWA Multisport Hétvége résztvevői 2013. június 8-án és 9-én Balatonudvariban.
Hirdetés

A szervezők Nem Adom Fel Quadratlon Váltó néven, céges váltóversenyt is indítanak a sporthétvégén, amellyel a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségén keresztül a mozgáskorlátozott emberek sportolását kívánják támogatni. Mindkét verseny középtávú megmérettetést jelent, egyéniben és váltóban is indulhatnak a sportok rajongói.

 

Június 8-án (szombaton) a III. Henkel Loctite Balaton Duatlonon kajakban és kerékpáron mérkőzhetnek meg a versenyzők, a 15 kilométeres kajaktávot egy 45 kilométeres kerékpáros szakasz követi. A kajakpályát a Tihanyi-félsziget oldalában tűzték ki a szervezők, a kerékpáros pálya a Balaton-felvidék legszebb útjain vezet. Pipis Bernát, a verseny egyik főszervezője szerint a pályákat olyan nyomvonalon jelölték ki, amelyek a kemény küzdelem közepette is gyönyörködtetnek. Mindemellett a külföldi résztvevőknek is szerették volna megmutatni Magyarország egyik legszebb régióját.

 

A június 9-én (vasárnap) megrendezésre kerülő II. VIWA Balaton Quadratlon Világkupa különlegessége, hogy a Nemzetközi Quadratlon Szövetség, a WQF felvette versenynaptárába, így a viadal egyben világkupa futam is, a rendezők színvonalas nemzetközi mezőnyre számítanak. Ezen a napon a kajak-kerékpár táv úszással és futással egészül ki. A versenyzők két kört teljesítenek a 750 méteres nyíltvízi úszópályán (1500 méter), majd a 10 kilométeres kajak és a 40 kilométeres kerékpáros táv teljesítése után egy 10 ezer méteres erdei futópálya is vár rájuk.

 

Akiknek nem jut elég ideje a felkészülésre, azok váltóban is indulhatnak mindkét versenyen, két- és négyfős csapatok jelentkezhetnek. „Bízunk benne, hogy sok, hozzánk hasonló sportőrültet vonz egy ilyen multisport ünnep a Balaton partján. Tudjuk, hogy sokan vannak, akik szívesen részt vennének mindkét versenyen. Nekik üzenjük, hogy ha soknak érzik a két versenyt egy hétvégén, induljanak váltóban az egyiken, egyéniben a másikon, így marad erejük mindkét versenyre!” – bíztatja a résztvevőket Schmuck Ádám, a rendezvény másik főszervezője.

A oldalon váltótársat is segítenek találni a szervezők, akik azt javasolják a résztvevőknek, hogy már május 7-én, pénteken délután regisztráljanak be, ami után be is lehet majd depózni a szombati versenyre.

 

A Nem Adom Fel Quadratlon Váltóra saját csapattal készül a Szalay Dakar Team, a névadó Henkel csoport, és elindul egy paralimpikonokból álló csapat is. A céges csapatok nevezési díjából befolyó összeget a szervezők a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége számlájára utalják, hogy ezzel támogassák a mozgáskorlátozott emberek sportolását.

A Henkel és a FA jóvoltából több ajándékcsomagot sorsolnak majd ki a célba érkezők között és sok más tombolanyeremény is gazdára vár a versenyen.

Hirdetés