Menü

Hozzászólás 0

2013.06.09. Balatonudvari strand

II. Viwa Balaton Quadratlon

Ez az esemény már lezajlott, ha aktuális programokat keresel klikk IDE!

Helyszín: Balatonudvari strand
Dátum: 2013.06.09. - 2013.06.09.

Elérhetőségek:
Slide SC. Téli És Szabadidő Sport Egyesület

II. Viwa Balaton Quadratlon - Kiírás

Középtávú quadratlon világkupa 2013. június.9. Balatonudvari

A kajak-kerékpár duatlon versenyek sikerein felbuzdulva egy még látványosabb és összetettebb versenyformát élesztünk újjá hazánkban és újra beindítjuk a quadratlon életet hazánkban.

Idén ráadásul rögtön mindhárom távon kipróbálhatod magad, mert lesz sprint, közép és hosszútáv is. Indulhatsz egyéniben és váltóban is, váltótársat is keresünk neked ha nincs épp kajakos társad vagy a triatlon egyik számát kihagynád. A középtáv és a sprint táv is egy Multisport hétvége keretein belül kerül megrendezésre, ahol a hétvége másik napján júniusban egy kajak-kerékpár duatlon augusztusban meg a Balaton Maraton kajak-kenu versenyen indulhatsz.

Quadratlon események 2013-ban:
- Középtáv: 2013.06.09. Viwa Balaton Quadratlon világkupa
- Rövidtáv: 2013.08.25. Viwa Sprint Quadratlon, 
- Hosszútáv: 2013.09.08. Viwa Velence Quadratlon világkupa

II. Viwa Balaton Quadratlon
Középtávú quadratlon teljesítménytúra egyéniben és 2-4 fős váltókban.

Időpont: 2013 június 9. (vasárnap)
Rajt: Balatonudvari strand 10.30.
Cél: Balatonudvari strand
Távok: 1,5 km úszás, 10 km kajak, 43 km kerékpár, 10 km futás

Nevezési díjak:
Egyéni nevezés 9 000 Ft/fő
Váltó nevezés 6 000 Ft/fő

Nevezés ITT!

Váltó-társ
Triatlonosoknak váltótárs keresésben segítünk vagy direktbe a seakayaking.hu facebook oldalán lehet váltótársakat keresni. Egyéniben induló triatlonosoknak hajóbérlésben segítünk.

Nevezési díj tartalmazza:
A teljesítménytúra rendezését az érem és tombola nyereményeket, időmérést, valamint a Multisport hétvége verseny pólóját.

Díjazott kategóriák:
- Egyéni Open
- Egyéni Master kategóriák /40-49; 50-59; 60+/
- 2 fős váltók
- 3-4 fős váltók

Minden kategóriában női és férfi kategóriát is indítunk, Master kategória indításához legalább 3 fő/kategória szükséges. Vegyes váltók a férfi váltóba számítanak. A váltókban nincs megkötve, hogy ki hány számot teljesít, de a versenyszámokon belül váltani nem lehet.

Teljesítménytúra leírása
Nevezni, regisztrálni már péntek délután lehet a versenyirodában vagy vasárnap kora reggeltől. Depózni csak vasárnap reggeltől lehet. Tájékoztató-közös fotózás után, bemelegítés és következnek a versenyszámok. A Vawe Balaton Quadratlonon folyamatos időmérés van, mely az első versenyszám rajtjától, az utolsó versenyszám célba érkezéséig tart. A „teljesítménytúra" a célkapuban ér véget, a versenyszámok között nincs pihenő. Bonyolítási sorrend és távok: 1,5 km úszás, 10 km kajak, 43 km országúti kerékpár, 10 km hegyi futás. Az időmérés chipes rendszerrel történik a kijelölt regisztrációs pontoknál minden alkalommal kell regisztrálni a chip érintésével.

Úszás: 750 m-es körpályán kell két kört teljesíteni, melyben egy rövid futószakasz is van chipet használni csak az úszás végén a depóba való belépésnél kell.

Kajak-kenu: 5 km-es körpályán kell két kört teljesíteni, kategória megkötés nincs, minden kajak és kenu típus engedélyezett. Evezős hajókkal, SUP deszkákkal, OC kenukkal külön kategórát tudunk hirdetni ha 3 egységnél több van egy kategóriában. Szintén csak egy alkalommal a kajak szakasz végén kell a depó bejáratánál chipet használni. A kajakokat a kiszállást követően a rendezőség deponálja és verseny előtt egy külön kajak depó kerül kialakításra a vízre szállás helyéhez közel.

Kerékpár: 43 km-es országúti kerékpár, frissítő a pályán tervezetten nincs, mindenkinek magának kell frissítésről gondoskodnia. A pálya nincs lezárva és mindenki köteles bukósisakot viselni és a KRESZ szabályait betartani. A depóból való ki és behajtásnál a strand területén a kerékpárokat csak tolni szabad. A főúton való átkelésnél a kerékpárokról le kell szállni és tolva kell átkelni a zebrával kijelölt gyalogátkelőn. A vasút keresztezésénél, ha valaki megállásra kényszerül, az idő jóváírást kap.

Futás: a 10 km-es futópálya erdei murvás és füves utakon van kijelölve. A futó szakasz nem sík, hanem hegyi futó pálya, aszfaltos rész csak a faluból való kivezetésnél van, a pálya nyomvonala szalagokkal lesz kijelölve. Egy kör és közben 2 helyen lesz frissítő pont, egyéb frissítésről minden induló maga gondoskodik.

Díjazások
1-3 helyezettek érem nyereményben részesülnek kategóriánként.


További információ:
+36 30 9500 655
nevezes@seakayaking.hu
www.seakayaking.hu
www.facebook,com

Szervező:
SLIDE SC.
Slide SC. Téli És Szabadidő Sport Egyesület

II. Viwa Balaton Quadratlon - Nevezés

Helyszín: Balatonudvari strand
Dátum: 2013.06.09.

Elérhetőségek:
Slide SC. Téli És Szabadidő Sport Egyesület

Olvass többet a témáról: quadratlon

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Péntek Szombat Vasárnap Hétfő
°C 0 / 6 2 / 5 5 / 8 4 / 5
mm 0.0 0.0 1.4 2.1
km/h 9.4 13.7 12.6 31.0

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.