„Hébe-Hóba” vízitúra a Hévízi patakon 2007 Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2006/12/20
Nyíló tündérrózsák, havas táj, melegen gőzölgő patak, vízimadarak. Ilyen gyönyörű környezetben evezhettek, ha részt vesztek a „Hébe-hóba”vízitúrán. És hogy még mi minden lesz?
Hirdetés
2007. Január 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 és Február 3-4, 10-11, 17-18, 24-25. /további igény esetén március/ hétvégéin szombatonként
reggel 7.30-kor találkozunk a vízitelepen (1031 Bp, Rozgonyi P. u. 28.), ahonnan 8-kor indulunk tovább busszal, illetve autókkal a Hévízi-tóhoz, ahová dél körül érkezünk. Innen 12 km-t kenuban evezünk a meleg (20 C°), lassú folyású, kristálytiszta, térdig érő Hévízi-patakon Fenékpusztáig. Ez kényelmes tempóban 3-4 óra a szelíden kanyargó vízen a nádfalak között. A helyben főzött forralt borral fokozzuk a hangulatot, majd a szálláshelyre megyünk.  A kehidakustányi üdülő és fürdőfalu apartmanházaiban szállunk meg. Az alapvetően négyszemélyes apartmanokban (nappali, étkező, tv, konyha, fürdőszoba zuhanyzóval, wc, hálószoba, erkély) 2x2 ágyas elhelyezési lehetőségek adódnak, amelyek egyes esetekben pótággyal bővíthetőek. A rendelkezésünkre álló apartmanok számától, és a túralétszámtól függően idén lehetőség nyílik három vagy kétfős elhelyezésre is felár ellenében. Az este folyamán kiosztjuk a másnapi reggelire valót. A halászlévacsorát 8 óra körül tálaljuk.   Vasárnap délelőtt szabadprogram. Az érdeklődőkkel együtt 10 órakor felkeressük a mindössze pár száz méterre található modern, termálvizű gyógyfürdőt. Itt ingyenes óriáscsúszda, jacuzzi, szauna, forró vizű, és élménymedence szolgálja a kényelmünket.   12.45-kor indulunk tovább a Szent György-hegyi pincébe. Itt már péksüteménnyel és borkóstolóval várnak minket. A tájegységre jellemző fajták mellett különleges italokat is lehet kóstolni, és vásárolni is lehet belőlük. Hazafelé megállva a Balaton jegén korcsolyázhatunk, csúszkálhatunk. A programot az Öreg Halász étteremben zárjuk, ahol tapasztalataink szerint finom és bőséges ennivalóval várják a megfáradt vízitúrázókat. Hazaérkezés 7-8 óra körül. Részvételi díj: 14.000 Ft/fő belföldi magánszemélyeknek, 20.000 Ft/fő cégeknek, egyesületeknek Saját autóval 1000 Ft/fő az engedmény, illetve gyerekeknek további 1000 Ft/fő 14 éves kor alatt.
Jelentkezni 8 nappal az indulás előtt, a részvételi díj 50%-ának befizetésével lehet.
A részvételi díj tartalmazza az Egyesületi tagsági díjat, az utazást (kivéve a saját kocsival közlekedőkét), szállásdíjat (4fő/apartman kihasználtság esetén), vízitúrát, borkóstolót, halászlévacsorát és a virslis reggelit. Nem tartalmazza a fakultatív programok költségeit (fürdő), és az étteremben választott ételek árát. A változtatás jogát fenntartjuk, melyről a honlapunkon és a jelentkezésnél adunk hírt.
Aki még soha nem ült túrakenuban, azt is hamar megtanítjuk az alapokra. A túra egy igazi evezős csemege, amihez a kezdő evezős tudás is bőven elegendő. Az úszni tudás nem feltétel, mert a patak sekély és meleg vizű. 14 éves kor alatt felnőtt kíséret szükséges. Jelentkezés:             Horváth Péter „Kisindián”-nál            Tel: 240-3353    Mobil: 20/321-0811             Aktuális információk és  E-mail:        www.ose.hu    ose@ose.hu             Jó evezést kívánunk:     Horváth ”Indián” Pál túravezető     Horváth Péter „Kisindián” túravezető
Hirdetés