Menü

2010.03.09.     Hozzászólás 0

350 fiatal a mosonmagyaróvári ergo-ob-n

A felnőttek budakalászi országos bajnoksága után az utánpótlás is evezős padra ült, hogy a 10-14 éves korosztály legjobbjai közt gazdára találjanak a bajnoki trikók.

A Mosonszolnoki Sportcsarnokban megrendezett ergométeres ob-n 23 versenyszámban 350 fiatal mérkőzött hétvégén; a versenyre 47 iskola legjobbjai jutottak be és 7 egyesület leigazolt utánpótláskorú versenyzői vettek részt.

 

A Sport XXI – Utánpótlás Felmérő Ergométer Országos Bajnokság a NUPI Sport XXI. Programjának támogatásával, a Magyar Evezős Szövetség Utánpótlás Fejlesztési Bizottsága és a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület közös rendezésében valósult meg.

 

duoinfomovar.hu

 

A Sport XXI. felmérő programban résztvevők számára 500 m, az evezős versenyrendszerben leigazoltak számára 500 – 1500 m, míg a csapatversenyben szintén 500 m volt az előírt penzum.  

Az országos program célja az evezős sportág népszerűsítése a diákok körében, a sportos életre való nevelés, az iskolák és az evezős sportegyesületek közötti kapcsolatok javítása, az iskolák evezős sportágba való bevonása, az utánpótlás-bázis szélesítése.

 

- A 2009-10-es tanévben felmértünk az ország 85 iskolájában több mint 16000, 10 - 14 év közötti diákot. A felmérések az őszi időszakban történtek, a városi és a regionális döntők január és február hónapban zajlottak. A regionális döntőket követően korcsoportonként az első hat fiú és leány jutott az országos döntőbe. Nagyon színvonalas volt a verseny. Reményeink szerint az elkövetkező években Mosonmagyaróvár és környéke rendezhet az utánpótlás mellett ifjúsági és felnőtt versenyeket is. Az országos bajnokságon 47 iskola legjobbjai jutottak be és 7 egyesület leigazolt utánpótláskorú versenyzői vettek részt – összegzett Nagy Gábor, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnöke.

 

Az egyesületi pontversenyt a Velencei-tavi Vizisport Iskola Nonprofit Kft., az iskolait a Kalocsa és Térsége Általános Iskola nyerte.

Olvass többet a témáról: ergométer