Menü

sportág: HEGYMÁSZÁS    táv: 5,87 km    szintemelkedés: 271 m    szintidő: 2,5 óra     nehézség: Közepes

Klettersteig Hochkar

Kedvenc sípályánk nyáron- Klettersteig Hochkaron

A Hochkar 360 kilátót meglátogatásával érdemes a bátrabbaknak egybekötni a Hochkar Klettersteiget is. A vasalt út (az A-E/F skálán) C besorolást kapott. Ez az extremitáshoz kevésbé szokott túrázóknak kellő adrenalin löketet ad úgy, hogy nem kell attól tartani, hogy teljesen kimerít minket.

A tapasztaltabbak kb. 20-30 perc alatt elérhetik a beszállóhelyet. Ehhez a felső parkolóból kell indulnunk a Vorgipfel csúcsra tartó 4 üléses felvonó alatt kezdődő sóderes úton. (ami nem más mint a Draxlerloch felvonó tetejétől induló 7b kék sípálya- Joschi AlmGasthof mellett indul és végig jelölve van piros ponttal.)

A vasalt út maga kb. 1-1,5 óra. Rögtön az elején egy függő állványzatszerű elem dobja fel a kedvünket. Az útban 2 további kötélhíd is említésre méltó.  

Függőhíd 1 ForrĂĄs: Kakuk András-Mozgásvilág

További képek- KLIKK

Teljes topo a Bergsteigen.com oldalon itt.

Topo ForrĂĄs: Bergsteigen.com

A kiszállás a Standardabfahrt nevezetű sípálya alatt van közvetlenül, ahonnan fél óra alatt visszasétálhatunk a kiindulópontra. Ott pattanjunk felvonóra és irány a Vorgipfel csúcs, ahova idén nyáron építették a 360 kilátót. Akik sportosak, azok a vasalt út kiszálló pontjából ne visszafele hanem a csúcs irányába induljanak és a sípályán támadják meg a kilátót.

Aki több aktív programra vágyik helyben annak a Hochkarhöhle barlang és kalandpark nyújt további változatosságot. 

Barlangi túrákkal és a kalandparkkal kapcsolatban a hivatalos honlap ad tájékoztatást.  A felvonó nyári szezonja szeptember végéig tart, de jó idő esetén októberben hétvégéken is működik.  

Összesítés

A Klettersteig Hochkar hossza 5,87 km, az útvonal szintemelkedése 271 méter, szintideje 2,5 óra, nehézsége közepes. Az útvonal Ausztria területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!