Menü

2009.05.11.     Hozzászólás 0

Manaslu-expedíció: Áll a II-es tábor

Ha az idő is megengedi, akkor holnap reggel továbbmennek a III-asig. Még nagyon gyengén van akklimatizálódva a csapat. Nem csoda, hiszen a rossz idő miatt sok volt a tespedés....

Már 6400 méter magasságban jár a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat újabb vállalkozása, a csúcsig azonban még közel 1800 méter hátravan.

A 8156 méter magas Manaslu meghódításának újabb lépcsőjéhez érkeztünk. Kollár Lajos, az expedíció vezetőjének beszámolója szerint már áll a II-es magashegyi tábor 6400 méteren, péntek reggel pedig Erőss Zsolt, és talán Dr. Szabó Levente és Barna Dániel is megpróbálkoznak feljutni a hármas tábor helyszínére. Az idő sajnos egyelőre nem alkalmas az érdemi előrehaladásra.

 

Kollár Lajos beszámolója a II-es táborból:
 
„Ha az idő is megengedi, akkor holnap reggel továbbmennek a III-asig. Még nagyon gyengén van akklimatizálódva a csapat. Nem csoda, hiszen a rossz idő miatt sok volt a tespedés. Meglátjuk. A meteorológia elvileg kilencedikéig jó időt ígér, de ezt már ismerjük, ragyogó reggelek és utána 11 órától havazás, szél másnap hajnalig!”

 

        Feliratkozás

Olvass többet a témáról: erőss zsolt, expedíció, expedíció