Manaslu-expedíció: Áll a II-es tábor

Magyarok a világ nyolcezresein
2009/05/11
Ha az idő is megengedi, akkor holnap reggel továbbmennek a III-asig. Még nagyon gyengén van akklimatizálódva a csapat. Nem csoda, hiszen a rossz idő miatt sok volt a tespedés....
Hirdetés

Már 6400 méter magasságban jár a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat újabb vállalkozása, a csúcsig azonban még közel 1800 méter hátravan.

A 8156 méter magas Manaslu meghódításának újabb lépcsőjéhez érkeztünk . Kollár Lajos , az expedíció vezetőjének beszámolója szerint már áll a II-es magashegyi tábor 6400 méteren , péntek reggel pedig Erőss Zsolt , és talán Dr. Szabó Levente és Barna Dániel is megpróbálkoznak feljutni a hármas tábor helyszínére. Az idő sajnos egyelőre nem alkalmas az érdemi előrehaladásra.

 

Kollár Lajos beszámolója a II-es táborból:   „Ha az idő is megengedi, akkor holnap reggel továbbmennek a III-asig. Még nagyon gyengén van akklimatizálódva a csapat. Nem csoda, hiszen a rossz idő miatt sok volt a tespedés. Meglátjuk. A meteorológia elvileg kilencedikéig jó időt ígér, de ezt már ismerjük, ragyogó reggelek és utána 11 órától havazás, szél másnap hajnalig!”
Hirdetés