Főnök kedvencei - OutDoor 2015 Hír

Kakuk András
Kakuk András
2015/08/05
Ha fizuemelésre vágyunk, ezekkel fogunk benyalni - a Szerk.
Hirdetés

Marmot hálózsák

A legutóbbi bivakolásom alkalmával megkérdeztem társamat ő milyen fejlesztéseket venne meg?

Figyelj! Itt van ez a 80 000 Ft-os szuper könnyű, meleg, toll TNF hálózsákom amire hónapokig gyűjtöttem a pénzt. Évekig fejlesztették, de azt továbbra sem tudják megoldani, hogy a cipzár ne csípje be az anyagot! Elég idegesítő mikor ki-be ugrálnék belőle!

 

Marmot ykk Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Marmot ykk
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

És lőn! Az Outdoor kiállításon a Marmot standon találkoztunk a megoldással. A márka legújabb találmánya a YKK kizárólagosan csak a Marmotnak szánt fejlesztése, a becsípődésmentes cipzár. Mondjuk 300 fontot kell leperkálni érte, de ha ez a vágyad akkor voilá!

 

Camp Vortex Gyro Rewind Pro via ferrata set

Eddig azt hittem, én vagyok a béna (ugyan Főnök, dehogy... - a Szerk.), hogy via ferrátázás alkalmával állandóan összegabalyodik a 2 száram illetve, be-, és kiszálláskor az oldalamra csíptetett szárak járás közben állandóan beakadnak a térdembe.

 

Camp Vortex Gyro Rewind Pro via ferrata set Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Camp Vortex Gyro Rewind Pro via ferrata set
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

Úgy érzem másnak is akadt hasonló problémája mert a CAMP megtalálta a megoldást a Vortex Gyro Rewind Pro szettben. A Gyro rendszer lényege, hogy a szárak egy 360 fokban körbeforgó eszközben végződnek, ami meggátolja az összekuszálódást. A szárak maguk pedig rugóként alaphelyzetben rövidek, hogy ne akadjanak be a lábadba, de kinyúlnak amikor szükség van rájuk.

 

adidas Terrex X

Az adidas itthon kevésbé ismert outdoor vonala egy izgalmas darabbal bővült. A számomra kissé maradi, hagyományos dizájnt végre ledobták és bátran mertek teljesen új megközelítésből létrehozni egy terepfutó cipőt.

 

adidas Terrex X Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
adidas Terrex X
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

A Terrex X kinézetre sem átlagos, bár egy kicsit foci stoplis kinézetre hajaz a teljesen fekete darab. Talpa a Continental X-King gumit vette át, ami nem buta dolog, ha arra gondolunk, hogy ez a Conti egyik legjobb mintázatú terepgumija. Maga a cipő végre elmozdul egy kicsit a minimalista irányba, azt is innovatívan. A cipőnek ugyanis nincs középtalp része, betét nélkül egy teljesen minimalista csak kopóréteggel felszerelt cipő. A csillapítást és a 6 mm-es sarok-lábujj esést a betét maga adja.

Nekem egyből eszembe jutott, hogy ebben az esetben több fajta, más eséssel és csillapítással rendelkező betétekkel személyre lehetne szabni a surranót, de sajnos a német fejlesztőknek nem. A cipő egyelőre projekt darab, csak a szponzorált atléták hordják, boltokban 2016. tavaszán várható.

 

Ferrino Radical 80

Legutóbbi többnapos túrám alkalmával megint megfogadtam, hogy még könnyebbre pakolom a zsákom és radikálisan a minél kisebb súlyra koncentrálok.

 

Ferrino Radical 80 Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Ferrino Radical 80
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

Na ebben kiváló társam lenne a Ferrino Radical. Az ultra könnyű és erős Cubic Tech vászonból készült darab mindössze 900 gramm ami 2 kg-al veri a mostani zsákomat súlyban, így pár dolgot mégsem kellene kiszórnom a következő pakolásnál.

A pehelykönnyűség oltárán fel kellett áldozni néhány technikai megoldást mint pl. a hátrendszer személyre szabását, de még így is maradt rajta elég funkció: 2/3-1/3-ban osztás, zseb a derékszíjon, anyagában vízálló.

 

Mammut Bionic biztosító eszköz

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy meg tudja-e olvasztani a hevedert vagy akár kötelet egy forró biztosító eszköz? A Bionic ezt az arányt javítja tovább. Az eszköz belsejébe helyezett fém erősítések meggátolják az eszköz túlmelegedését egy hosszabb ereszkedés alkalmával.

 

Mammut Bionic biztosító eszköz Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu
Mammut Bionic biztosító eszköz
Kép forrása: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

A kötéllel folyamatos súrlódásban lévő részeket is megerősítették, hogy a használat során ne csiszolódjanak élesre. Mindezt úgy, hogy az alu házzal körbevett darab mindössze 80 gramm. Arról nem is beszélve, hogy egy ipari műalkotás!

Hirdetés