Menü

2015.07.31.     Hozzászólás 0

OutDoor 2015 ezmiatosz-díjas termékek

Megmosolyogtató termékek az OutDoor 2015 kiállításról


Egy ilyen méretű, és ilyen széles felhozatalú kiállításon, mint az OutDoor 2015, ahol több száz kiállító mutatja be a jövő évi termékeit, mindig akad egy-egy, ahol elégedetten csettintgetve, vagy épp széles mosollyal állunk meg kicsit hosszabb időre. Itt most ezekből próbáltunk csemegézni, a teljesség igénye nélkül, teljes mértékben szubjektív alapokon.

Mire csodálkoztunk rá az Outdoor 2015 kiállításon?

Háromujjas cipő – Body Glove

Háromujjas cipő – Body Glove Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Miután pár éve megjelent, az azóta a minimál lábbelik jelképévé vált Vibram Five Fingers (ötujjas), azóta számos másolási próbálkozás volt, hogy egy hasonló mezítlábas érzést nyújtó lábbelit alkossanak. Persze vannak levédett dolgok, így mindig ki kell „találni” valami picit mást. A Body Glove talán a legviccesebb ezen próbálkozások közül. „Csinálni kellene egy „barefoot” lábbelit. Jaja. De az ötujjas le van védve... Akkor legyen 4! Á, az túl snassz. Legyen három ujjas! Ez az!” Mondjuk a felvételnél előforduló kislábujj problémára jó megoldás...

 

Összecsukható kézikocsi azokra a napokra – Kyboka

Összecsukható kézikocsi azokra a napokra – Kyboka Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Messze van az autó a sátortól? Nehezek a cuccok és nem akarsz cipekedni? Itt a megoldás! A lapra szerelhető alumínium kiskocsi. Csekély 700 euróért megkaphatjuk speciális fekete kivitelben, Continental abroncsokkal… Ennyiért a hülye fog cipekedni, nem?

 

Szék, ami mindig kéznél van a túrán – Silva

Szék, ami mindig kéznél van a túrán – Silva Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

A Skandinavian Outdoor Award díjazottjai között akadtunk eme gyöngyszemre. Ha derogál túra közben a fűbe vagy a sziklára ülni, ha imádod túra közben a nyakad masszírozni, akkor megtaláltad a neked való terméket. Ennek a hátizsáknak a hátába ugyanis egy kicsi, szétnyitható szék lett beépítve! Csak vedd le a hátizsákot, állítsd a földre, nyisd szét a széket, és csüccs...

 

Táska, ami szék, fekhely és polc – EVENaBAG

Táska, ami szék, fekhely és polc – Rocco Kruse Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Neked is okozott már gondot, hogy nem tudsz leülni sehova a városi „krúzolás” közben? Esetleg az albérletedben hiányzik egy polc, de csak addig, míg otthon vagy…? Lefeküdnél a város parkjában, de féltesd az inged? A Rocco Kruse válltáska mindezen helyzetekben segít neked! Ha akarod székként, vagy fellógatható polcként, vagy épp derékaljként használhatod. Elméletben… Gyakorlatban már erőteljesen látjuk a használatból eredő bajokat, mondjuk két szendviccsel, egy pénztárcával, egy kulcscsomóval és pár irattal megpakolt állapotban.

 

Sátor nagy gyerekeknek

Sátor nagy gyerekeknek Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Mindaddig, míg abban a hitben nézed, hogy ez egy gyermekeknek szánt sátor, a „decuki” kategóriába sorolod. De amint rájössz, hogy a cél csoport nem feltétlen a kiskorúakból áll, csak megmerevedve bazsalyogsz magad elé. Nincs mit hozzáfűzni.

 

Mit szeretnél a cipőd talpára? Virágot? Kiskutyát? Semmi akadálya...

Mit szeretnél a cipőd talpára? Virágot? Kiskutyát? Semmi akadálya… Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

A távol-keleti kiállítói szekcióban mindig számtalan „érdekességet” találni. Ennél a standnál például a vevő legelborultabb elképzelését öntik a cipő talpára, vagy a kesztyű tenyerére. Ha a Brit tudósuk szerint a rózsa-formájú talpminta sokkal jobban tapad, mint a hagyományos téglatest, már gyárthatod is! Akár kis darabszámtól is… Itt nincs lehetetlen.

 

A japán kapca – Vibram Furoshiki

A japán kapca – Vibram Furoshiki Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Az olasz gyártó főként minőségi talpjairól, no meg az új kategóriát teremtő FiveFingers lábbelijéről híres. Az új minimál lábbelijük viszont nem igazán ütötte meg az elégséges ingerküszöbünk. A japán Furoshiki lábbelikről formázott termék tulajdonképpen egy vékony talp, amit két hatalmas füllel tudunk rögzíteni a lábfejünkre. 2 méretben készül, mivel a speciális orr-kialakításuknak köszönhetően „nyújtható”.

 

Via ferrata sisak beépített szemüveggel

Via ferrata sisak beépített szemüveggel Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Egy erősen kitett kletteren, nyári napokon szinte nem is kehet máshogy mászni, csak napszemüvegben. Az egyik távol-keleti cég tervezői is halhatták ezt, ezért úgy gondolták, hogy lesznek olyan előre látóak, és a sisakba beépítenek egy lencsét, mint egyes motoros bukókban is látni. Nekünk azért a praktikusság és komfort terén vannak aggályaink ezzel a megoldással.

 

Összecsukható kulacs – Hydrapak

Összecsukható kulacs – Hydrapak Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Pár éve jelentek meg az első próbálkozások a kiürült kulacsok méretének minimalizálására, melynek itt egy újabb példája. Első ránézésre minden klappol a kemény műanyagból készült alj és fedő közé rögzített lágy, vékony műanyag által alkotott kulaccsal, de amikor az ember megfogja, hamar rájön, hogy a stabil, merevfalú víztartó edényeknek meg van az az egyszerű praktikussága, melytől nem fickándozik a markunkban, mint egy épp kifogott hal.

 

Minimál papucs – Lizard

Minimál papucs – Lizard Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Többször át kellett gondolni, megfogni, próbálni, hogy megértsem, miért is venne valaki egy ennyire minimál papucsot. Mert bizony a ROLL UP névre keresztelt „lábbeli” egy darab 4 mm vastag illetve vékony gumitalpból – mely összetekerhető és szinte súlytalan – és egy vékony gumis madzagból áll. A normális lépés egyszerűen lehetetlen benne, mert a vékony talp folyamatosan felakad, lehajlik közben… de mégis akkor mire? Hosszú gondolkodás után jöttem rá, hogy egy hosszú túra során, ahol a hátizsák súlya erősen számít, ahol esténként a legjobb dolog bakancs nélkül ücsörögni a vacsora főzése közben, ott nem akarsz gyalogolni papucsban, csak minimális talpvédelem mellett szabadlevegőben fürdetni a lábfejed.

 

Zoknit a flakonra, üvegre, kulacsra, bögrére – Bottelito

Zoknit a flakonra, üvegre, kulacsra, bögrére – Bottelito Forrás: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Nem igazán tudtam eldönteni, hogy az izraeli cég terméke vicces, komolytalan vagy szuper. Műszálból és újrahasznosított anyagokból kötött rugalmas cső nagyjából minden folyadéktartó palackra (a 0,2 literes pléhdoboztól a 2 literes PET palackig) ráhúzható, és ezzel hidegen/melegen tartja annak tartalmát. Plusz a hőmérséklet különbség miatt a palack falára kicsapódó nedvességet is felszívja...

Olvass többet a témáról: OutDoor 2015

Ajánló