Áprilisban újra Banff Hegyifilm Fesztivál! Hír

(x) - Támogatott tartalom
2020/02/28
Csodálatos utazások, egzotikus tájak, adrenalindús kalandok, a hegyek világának legizgalmasabb pillanatai.

A budapesti Banff Hegyifilm Fesztivál idén is igazi csemegéket kínál a filmrajongók számára: csodálatos utazások, egzotikus tájak, adrenalindús kalandok, a hegyek világának legizgalmasabb pillanatai.

A The Flip igazi adrenalin löket! Bár csak három perces, mégis sokkal többről szól, mint egy újabb őrült bázisugró kalandról.

Csatlakozzunk a három franciához, akik nekivágnak egy hatalmas freeride kalandnak a Hunza-völgyben, messze-messze a kitaposott ösvényektől. A Hunza: Ski and Culture in Pakistan című sífilm a kultúra és a sport kiváló elegye.

Hatalmas pillanat volt az a mászósportnak, amikor bejelentették, hogy 2020-tól olimpiai sportág lett. Néhányan azonban megdöbbenve hallották, hogy az éremért folyó harcban gyorsasági mászásban is ki meg kell mérkőzniük. A Reel Rock 13: Up to Speed című film a sport eme kevésbé ismert és művelt ágának nyomába ered.

Spectre Expedition – Mission Antarctica: 1000 mérföld, +200 kilogramm, 65 nap, 1 hegy és 3 barát, akik segítő csapat nélkül, snowkite-okkal száguldanak egy merész álom felé: fel akarnak jutni a világ egyik legelzártabb hegyének csúcsára a Transzantarktiszi-hegységben.

 

Mission Antarctica Forrás: Banff
Mission Antarctica
Forrás: Banff

 

A Camel Finds Water című rövidfilm két szörfös és egy elhagyott halászhajó első közös kalandjának története Brit Columbia parti hullámain.

Myrtle Simpson a Spitzbergáktól Grönlandig, az Északi-sarktól Új-Zélandig számos expe-dícióban vett részt a 60-as években. Közben írt 13 könyvet, növénymintákat gyűjtött különböző múzeumok botanikai gyűjteményébe és felnevelt négy gyermeket. Egy csodálatos portréfilm egy csodálatos nőről – Myrtle Simpson: A Life on Ice.

A helyszín gyönyörű, a kaland pedig izgalmas. The Imaginary Line-ban a politikai szoli-daritás jegyében egy mexikóiakból és amerikaiakból álló slackline csapat összeáll, hogy létrehozzon egy, a határon átívelő kötélpályát a Santa Elena kanyon felett.

 

The Imaginary Forrás: Banff
The Imaginary
Forrás: Banff

 

A Lhotse kaland a szó legigazabb értelmében. 2018-ban Hilaree Nelson és Jim Morrison voltak az elsők, akik lesíeltek a világ negyedik legmagasabb hegye, a 8516 méteres Lothse csúcsáról. A film az ő történetüket mutatja be.

160 percnyi lélegzetelállító látvány, őrült izgalom, kacagtató pillanatok és persze inspiráció! Az év legjobb hegyifilmjei a mozivásznon a Banff Hegyifilm Fesztiválon, április 1-2-3-án a Corvin Moziban!

 

Bővebb információ

 

Banff Hegyifilm fesztivál – Budapest 2020