Wilhelm-udvar Futókör Túra

A Wilhelm-udvar Futókör Túra hossza 13 Km. Az útvonal szintemelkedése 48 m, szintideje 1 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

A Fertő-tavi futóútvonalak közül ez a 13,5 km hosszú, 5-ös számú, sárga jelzésű futóútvonal akár Frauenkirchenből, akár a St. Martins Therme & Lodge felől teljesíthető.

Mialatt ezt a távot futjuk, áthaladunk Frauenkirchen gyönyörű településének sétálóutcáján, illetve a vasútállomás mellett is elfutunk. A településen kívül, déli irányban a madárrezervátum helyezkedik el, ezért az utat szegélyező füves-bokros területről fel-felröppenő vízi madarakkal bármikor találkozhatunk. A futókör névadójaként szolgáló Wilhelm-udvarral a kiindulópont és a fordulópont között találkozhatunk, innen is tudhatjuk, hogy nem tévedtünk el. 

Az útburkolat jellemzően aszfalt és sóderes út.

A fordulópontot attól függően, hogy honnan indulsz el, a Frauenkirchen Bazilika vagy a St. Martins Therme & Lodge jelenti.

Ha útközben úgy találod, hogy rövidítenél az útszakaszon, akkor lehetőséged van letérni az 5a jelzésű szakaszra, amellyel 9,4 km-re rövidítheted a futóútvonalat (a térképen piros szaggatott vonallal jelölve).

Mindkét kiindulóponton ihatsz 1-1 pohár izotóniás italt indulás előtt vagy a futás végén, illetve találsz nyomatott mini térképet, amit érdemes magaddal vinned, ha esetleg nem egyértelmű, merre kell tovább futni. Térképek és egyéb nyomtatott anyagok a helyi Turisztikai Hivatalban kerültek kihelyezésre.

Hirdetés