Menü

sportág: FUTÁS    táv: 13,5 km    szintemelkedés: 48 m    szintidő: 1 óra     nehézség: Könnyű

Wilhelm-udvar Futókör

A Fertő-tavi futóútvonalak közül ez a 13,5 km hosszú, 5-ös számú, sárga jelzésű futóútvonal akár Frauenkirchenből, akár a St. Martins Therme & Lodge felől teljesíthető.

Mialatt ezt a távot futjuk, áthaladunk Frauenkirchen gyönyörű településének sétálóutcáján, illetve a vasútállomás mellett is elfutunk. A településen kívül, déli irányban a madárrezervátum helyezkedik el, ezért az utat szegélyező füves-bokros területről fel-felröppenő vízi madarakkal bármikor találkozhatunk. A futókör névadójaként szolgáló Wilhelm-udvarral a kiindulópont és a fordulópont között találkozhatunk, innen is tudhatjuk, hogy nem tévedtünk el. 

Az útburkolat jellemzően aszfalt és sóderes út.

A fordulópontot attól függően, hogy honnan indulsz el, a Frauenkirchen Bazilika vagy a St. Martins Therme & Lodge jelenti.

Ha útközben úgy találod, hogy rövidítenél az útszakaszon, akkor lehetőséged van letérni az 5a jelzésű szakaszra, amellyel 9,4 km-re rövidítheted a futóútvonalat (a térképen piros szaggatott vonallal jelölve).

Mindkét kiindulóponton ihatsz 1-1 pohár izotóniás italt indulás előtt vagy a futás végén, illetve találsz nyomatott mini térképet, amit érdemes magaddal vinned, ha esetleg nem egyértelmű, merre kell tovább futni. Térképek és egyéb nyomtatott anyagok a helyi Turisztikai Hivatalban kerültek kihelyezésre.

Összesítés

A Wilhelm-udvar Futókör hossza 13,5 km, az útvonal szintemelkedése 48 méter, szintideje 1 óra, nehézsége könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Olvass többet: futóútvonal