Püspökerdő - középkör - kiskör Túra

A Püspökerdő - középkör - kiskör Túra hossza 4 Km. Az útvonal szintemelkedése 5 m, szintideje 30 Perc, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Egy könnyen követhető, kiváló útvonal a győri Püspökerdőben, melyet leginkább futásra ajánlok. A Püspökerdő közvetlen a város szélén található, nagy részét közrefogja a Mosoni-Duna csatorna és az eredeti mederből kialakított holtág. Az út talaja a legtöbb helyen kaviccsal szórt, vagy kitaposott földút. A megjelölt útvonal a középkör és kiskör variálását tartalmazza, viszont kedvünk szerint módosíthatjuk, hiszen a térkép és a mellékelt képek alapján igen egyszerű a tájékozódás. Futhatunk a belső töltésen az erdőben, de választhatjuk a vízparti ösvényeket is a csatorna és a holtág mentén. Az erdőben van egy kijelölt tornapálya is, mely a középkör útvonalánál szűkebb körpályát jelent, ezt szintén be lehet építeni egy bonyolultabb útvonalba. A tornapályára telepített állomásokon különböző gimnasztikai gyakorlatot is végezhetünk megtörve ezzel a futás egyhangúságát.

Készítette: Horváth Ferenc

 

 

Itiner

1. Indulás a Püspökerdő sarkától a töltésről. Jobbra fuss le a töltésről és az erdőbe vezető utak közül válaszd a jobb oldalit. (1. és 2. kép)

2. Kb. 500 méter után elágazó a zöld zsilipzáróval, egyenesen fuss tovább. (3. kép)

3. Ezen az úton maradva, a gyenge bal ívet követve kb. 800 méter megtétele után átfutsz az elektromos vezetékek alatt. (4. kép)

4. A párszáz méterrel későbbi elágazásnál se térj le az útról. (5. kép)

5. Miután kiértél a kanyarból kb. 1 km-es egyenes szakasz következik jobb oldalról bodzabokrokkal szegélyezve. (6. kép) Az egyenes kétharmadánál lévő elágazásnál is egyenesen fuss tovább.

6. Az erdőből kiérve megérkezel a töltéshez, amire felfutva balra fordulj majd. (8. kép) Ez a hely kiválóan alkalmas ’rámpázásra’. Ha szeretnél, a töltésen futhatsz nyolcasokat a fel- és lehajtókon.

7. A töltésen előretekintve a távolban már látható a kiindulópont is (9. kép). A célig vezető 1,5 km-es egyenes szakaszról kb. 1 km után (10. kép) balra térj le a Püspökerdőbe a kiskörre. (11. kép)

8. Rögtön egy elágazáshoz jutsz, ahol balra tekintve látható az erdei tornapálya utolsó állomása, te viszont tarts jobbra. (13. kép) A kiskörön elfutsz a játszótér és a tornapálya célját jelző tábla mellett. (14. és 15. kép)

9. A játszótér sarkánál található a Püspökerdei információs tábla (16. kép) mely alapján megtervezheted a következő útvonaladat.

10. A kiskör végén ismét kiérsz a töltéshez és visszaérsz a kiindulóponthoz. (17. kép)

 

80962-1.jpg
80962-1.jpg

Galériához klikk a képre!

Hirdetés