Normafa futópálya Túra

Normafa futópálya Túra

Kakuk András
Kakuk András
A Normafa futópálya Túra hossza 2.04 Km. Az útvonal szintemelkedése 58 m, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Miért kell a Normafára rekortán futópálya?

A Normafától az Erzsébet-kilátóig három túraösvény és egy aszfaltozott, kis forgalmú út is vezet. Miért kell akkor mégis egy futópálya? A tapasztalat azt mutatja, hogy azért, mert használják. 

A pálya a Libegőig szintben halad, majd meglepetésként egy igen erős emelkedővel lehet elérni a kilátót. Az 58 m szintkülönbség kb. 300 méteren jön össze, azaz a befutó közel 20%-os átlagos emelkedésű!!! Nyugodjunk meg, nem kötelező megfutni, bele lehet sétálni!

Aki bírja, javasolt a kilátóba is felmenni, ilyen panoráma fogad minket:

Normafai futópálya-7
Kilátás a kilátóból :)
Normafai futópálya-7
Forrás: Nyáry Tamás

A Normafa legnagyobb előnye, ami a hátránya is, hogy igen felkapott kirándulóhely. Sok a vendéglátó hely, a pálya mellett még egy kék kút is van. Parkolóból is van már elég, feltéve ha nem hétvégén megyünk. Külön kiemelendő, hogy a Libegő végállomásával szemben, a játszótéren nyilvános wc is van. 

A pályát sajnos nem csak futók használják, a sárgás csík odavonzza a sétálókat is. Nem kell ezen görcsölni - kellő elővigyázatossággal - de az aszfalton vagy az erdei ösvényen is eljuthatunk a célpontig. 

Persze, le sem kellene írni, hogy mennyi túra-, és egyéb sportolási lehetőség is van, ha megjön a kedvünk. 

Normafa túraútvonalak

Normafa futópálya-5
Start
Normafa futópálya-5
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

 

Hirdetés