Félmaraton Tárnok-Pusztazámor-Sóskút útvonalon

A Félmaraton Tárnok-Pusztazámor-Sóskút útvonalon hossza 21 Km. szintideje 2 Óra 30 Perc, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Félmaratont futnál... de nincs hol, és nincs kivel, vagy egyszerűen csak nem akarsz több ezret költeni egy futásra? Van egy szuper ötletem. Indulj el Tárnokról Pusztazámor felé, térj el  Sóskút irányába és fuss egészen Tárnokig. A közel 22 km-es szakasz kiváló hétvégi edzés, nem unalmas körözgetés, ugyanoda lyukadsz ki, ahonnan elindultál. Kell ettől kényelmesebb félmaraton?

Orosz Gabriella

 

 

Itiner
Szerintem a legjobb, ha a Tárnoki Egészségháztól (Rákóczi út 83.) indulsz. Itt le tudod tenni az autódat, van elég helyed a bemelegítésre.

A Rákóczy útról a Halász József utca irányába indulsz, majd az autópályát érintve a körforgalmat balra az első kijáratnál célba veszed Pusztazámort.  

Pusztazámorra érkezve a Móricz Zsigmond útról a Kossuth Lajos utcánál jobbra térve néhány km után elhagyod ezt a települést, és Sóskúton folytatod utadat.

Jó úton jársz, ha elhaladsz a sóskúti lovarda mellett, ami egyébként pazar látványt nyújt a semmiben.

A Bajcsy útról a Szabadság tér felé, onnan pedig a Temető utca felé kell térnünk ahhoz, hogy tárnoki célba érjünk.

Ha elértük a körforgalmat, akkor nyugodtan lehetünk, nem sokára vége, illetve az ismert út némi megnyugvást tud adni.

 

Pusztazámor ForrĂĄs: Orosz Gabriella
Pusztazámor
Kép forrása: Orosz Gabriella

 

Nagyon egyszerűnek tűnik most a táv, az útvonal, azonban ez nem teljesen így van. A félmaraton magában is tud megterhelő lenni, azonban ezen a technikás pályán még inkább kemény kihívás. Emelkedőkben, lejtőkben bővelkedik a szakasz, tökéletes hétvégi program azoknak, akik unják már a budapesti útvonalakat, vagy azoknak, akik maratonra készülnek. Azt gondolom, hogy a maraton előtt néhány hónappal tökéletes alapot ad néhány Pusztazámor-Sóskút-Tárnok kör. 

...és ha szerencséd van, hétvégi futásod alkalmával megismerheted a tárnoki futókat, ugyanis kedvenc  útvonaluk közé tartozik ez a szakasz.

Hirdetés