X. Fétis Crossfutás és Hagyományőrző Nap Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/06/08
Major József idén is vitte a Fétis-futást, Kokóék addig a gödi gyepen teljesítettek.
Hirdetés
A három napos Gödi Fesztivál keretében jubileumi, tizedik alkalommal került megrendezésre a Fétis Crossfutás , mely az elmúlt esztendőkben hagyományőrző és más sportprogramokkal együtt került a Duna-parti város naptárába. A 14 kilométeres futást Major József nyerte, az olimpikonok labdarúgócsapatában Kovács István, Noszály Sándor és Virág Lajos is pályára lépett.
 
80785-olimpikonok_godon.jpg
 
Jubileumához érkezett a gödi Fétis Crossfutás ; a tizedik alkalommal kiírt erdei futóversenyen , az Alsó-gödi sportpályán és annak környékén minden korosztály rajthoz állhatott. A program az ovis 200 méterrel kezdődött, majd 2, 5 és 14 kilométer szerepelt a kínálatban. A fő versenyszámot a hosszútáv jelentette, melyet az előző évekhez hasonlóan, ezúttal is a győri Major József többszörös hosszútávú triatlonista magyar bajnok, hawaii világbajnoki résztvevő, az idei rövidtávú duatlon ob győztese nyert meg. A nőknél Novák Eszter abszolútban 2 és 5 km-en is győzni tudott. A kísérőrendezvények között tánc, kézműves-foglalkozás, lovas harci bemutató, népzenei összeállítás és más sportágak is szerepeltek.
A gyermek-focit a váciak nyerték az FTC és az UTE kiscsapatai előtt; a felnőttek küzdelmeiben az olimpikonok ezúttal bronzzal zártak, a kupát a helyi gödiek vitték egy fővárosi gárda előtt.
 
80785-fetis_rajt2010.JPG
 
- Közel 400 futó, 120 felnőtt-, 150 gyermek labdarúgó, 72 strandröplabdás, a családtagokkal közel 2000 résztvevője volt a X. Fétis Crossfutás és Hagyományőrző Napnak. A Fétis részéről munkatársaimmal mintegy hetvenen vettünk részt a szervezésben, lebonyolításban. A gyermekmeccseken olyan, nagynevű klubok vettek részt, mint a Ferencváros, a Vác, az UTE vagy a Vasas. A hagyományőrző színpadi produkciókban másfél százan vettek részt, a Búzaszem Iskola szervezésében népzenei műsor került színpadra – mondta Székely-Horváth Rita szervező. 
  Örömmel jöttek hívásomra az olimpikonok, Kokó, Noszály Sanyi teniszező, Virág Lajos birkózó és társaik. A 12 labdarúgócsapat között volt egy francia is, Göd testvérvárosából, Marignane-ból. A Belépés Családostul „Családi csavargás” ügyességi feladatait közel 30 család apraja-nagyja teljesítette – tette hozzá Wagner László szervező.
 
A X. Fétis Crossfutás abszolút győztesei: Major József, Szunyog Erika (14 km), Hegedűs Ádám és Novák Eszter (5 km), Szirmai Zoltán és Novák Eszter (2 km), Balogh Búcsú és Fekete Gyöngyvér (óvodás, 200 méter).
Hirdetés