Világörökség és sport Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2011/06/14
Próbáld ki magad a megszokottól eltérő környezetben! Júliusban 8. E.ON Délibáb Sportfesztivál
Hirdetés
Július 9-én egy helyen számos sportágat lehet kipróbálni a Hortobágyon, a 8. E.ON Délibáb Sportfesztivál keretében. Az eseményen lesz terepfutás, mountain bike maraton, bringatúra, teljesítménytúra, nordic walking és gyaloglás is a gémeskutak árnyékában. Tavaly 1700-an vettek részt az esemény különböző távjain.
 
Sportok különleges terepen . A 8. E.ON Délibáb Futáson 7, 14 vagy 21 kilométert, azaz félmaratont lehet futni Közép-Európa legnagyobb füves pusztáján. Az E.ON Délibáb Mountain Bike Maraton és Bringatúra távjai 28,6 vagy 56,8 a kilométeres kerékpározást kínálnak. Ha valaki inkább gyalog szelné át a tájat, akkor őt az E.ON Délibáb Teljesítménytúra, Nordic Walking és Gyaloglás várja 7 kilométeres gyalogló vagy a 22,7 kilométeres teljesítménytúrázó/nordic walking távon.
 
A magyar puszta másképp. Az útvonalak minden esetben végig a pusztán kanyarognak, így a Világörökség részét képező tájon mérettethetik meg magukat a résztvevők, miközben a táj növény és állatvilágában gyönyörködnek. A távok olyan utakon haladnak, amelyeket az év többi részében kizárólag szürke marhák, ménesek, racka juhok, illetve a hortobágyi madarak birtokolnak.
Az esemény jelszava: Próbáld ki magad a megszokottól eltérő környezetben!
Hirdetés