Ultrabalaton: buli 1800 milliárd liter víz körül Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/05/22
Futóverseny vagy buli? Mindkettő elválaszthatatlanul!
Hirdetés

Az idén 6. alkalommal rajtol el a mezőny Tihanyból, hogy a Balatonfelvidéken áthaladva megkezdje hazánk legnagyobb tavának a megkerülését.

 

 

Az egyéni indulók és a kerékpárral túrázók mellett rengeteg csapat nevezett az eseményre. Vannak közöttük cégek, egyesületek, baráti társaságok. Sok féle, fajta ember, akik ugyanabból a célból indulnak neki a távnak: jól akarják magukat érezni társaikkal. Tehetik majd ezt azért, mert saját sportteljesítményük utáni elégedettséghez hozzáadódik az élmény és a versenyzés izgalma és, hogy ezt megoszthatják csapattársaikkal. A szervezők szerint a kihívás és a buli egyike sem elégséges, de mindkettő szükséges eleme annak az élménynek, amit az Ultrabalaton nyújt.

A csapatok lehetnek 2, 5 vagy 10 főből állók. Teljesíthetik a távot egy, vagy akár 2 nap alatt is, közbeiktatva egy szántódi pihenőt (esetleg baráti borozást, de természetesen csakis a kötelező nyújtás után). Jelenlegi állás (május 22.) szerint 204 együttes nevezett a versenyre. Még azonban nem késő, hogy e népes táborhoz csatlakozzatok, ugyanis 46 rajthely még kiadó.

A programok már pénteken elkezdődnek egy tésztapartival, ahol kiderül, ki nyerte a Mozgásvilág.hu játékát. A nyertes csapat itt veheti majd át a Nike kompressziós zoknikat, a Dr.Kelen krémeket, valamint a csak számukra készített, egyedi Nike Ultrabalaton pólókat.  A játékról bővebben itt olvashatsz.

A 212 km-en 38 váltópont vár a futókra. Ez azt jelenti, hogy egy 10 fős csapatban egy futó átlagosan félmaratoni távot fut, míg 5 futó esetén már maratonról beszélhetünk. A duók esetében 106 km-ről, ami kerékpárral sem kevés. A leghosszabb etap Keszthely és Balatonberény közötti 12,8 km, míg a legrövidebb Nemesgulács és Badacsonytördemic közötti 3 km lesz. Ez utóbbi egyébként borospincéktől, borospincékig visz a Badacsony festői oldalában.

A szervezők, hogy teljes legyen a lelki kikapcsolódás (fizikairól ugye nehezen beszélhetünk 20-40 km futás mellett, bár ki tudja), Aligán éjszakai fürdőzést terveznek. A jó idő és a kellemes vízhőmérséklet a rajtcsomag mellé fog járni, akárcsak a Nike technikai futópóló, ígérik a szervezők.

Tehát itt az idő: , ha még nem neveztél, játssz velünk, ha már neveztél, de még nem jelentkeztél a játékra, ha meg neveztél is és jelentkeztél is a játékra és tudtad követni mikor, mit kell csinálnod, akkor további sérülésmentes felkészülést kívánunk Nektek!

Hirdetés