Teltház lesz az idei Ultrabalatonon! Hír

PressKomm
2015/03/27
Két hónappal a rajt előtt már nem tudnak több nevezést fogadni az Ultrabalaton szervezői.
Hirdetés

Már kerékpárral sem lehet nevezni


Két hónappal a rajt előtt már nem tudnak több nevezést fogadni az Ultrabalaton szervezői. A május 29.-31. között megrendezendő futózarándoklaton 200 egyéni induló, 650 csapat és 400 kerékpáros vesz részt. A mezőny Balatonaligáról indul, és megkerülve a Balatont, ugyanoda érkezik vissza, a táv 220 kilométer.

 Az Ultrabalaton 9 évvel ezelőtt indult hódító útjára, de ekkora érdeklődés még soha nem volt. A szervezők először a csapatok esetében jelentették be a létszámstoppot, később ugyanezt tették a bringásoknál és az egyéni indulóknál is. Az idei Ultrabalatonon a legrövidebb szakasz mindössze 3,2 kilométer, míg a leghosszabb, több mint 14 km lesz.

"Az útvonal kialakításánál fontos szempont volt, hogy legyen olyan rövid szakasz is, ahol a futással még csak ismerkedő sporttársaink is belekóstolhatnak az Ultrabalaton hangulatába. A létszámstoppokat pedig a verseny biztonságos megszervezése és lebonyolítása miatt kellett bevezetnünk." – mondja Zelcsényi Miklós, az Ultrabalaton főszervezője. A futók és bringások a verseny során 43 frisssítőállomáson tudják majd pótolni az elvesztett folyadékot és kalóriát.

Az Ultrabalatont szervező Balatonman Triatlon Kft-nek ebben az évben lesz még egy pár nagy dobása: megrendezik a balatonfüredi és a balatonkenesei Balatonman triatlon versenyeket. Mindkét eseményen a triatlon számokon kívül lesznek futóversenyek is a Balatonon, valamint júliusban másodszor bonyolítják le a fővárosban a Night Run éjszakai futóversenyt. Bővebb infók a www.ultrabalaton.hu, a www.balatonman.hu, és a www.futas.maratonman.hu oldalakon.

Hirdetés