Szépségkirálynők után futottak a veteránok

Szépségkirálynők után futottak a veteránok

Futanet.hu;http://www.futanet.hu
2014/06/16
Hat órán át megállás nélkül özönlöttek a futók a váltóhelyek és a cél felé.
Hirdetés

A csodálatos futóünnepen a budapesti 56-osok terén több részvételi csúcs is megdőlt: több mint 9200 futó nevezett (egy évvel korábban ez a szám 8050, 2010-ben 5500 volt!), 1720 csapat (tavaly 1570), 1932 egyéni félmaratonista (tavaly 1370) regisztrálta magát. A 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó alaphangját a Miss International Hungary szépségkirálynő választás döntősei adták meg, akik nem hostessként, indulóként várták a rajtot. Hamar rájuk leltek a veteránok váltójának tagjai. A lányok összéletkora 116 év, a hat örökifjú úré 474 év! Óriási volt a hangulat a téren és környékén, ahol hat órán át megállás nélkül özönlöttek a futók a váltóhelyek és a cél felé.

Az egyéni félmaratonon a 41 éves budapesti Makár László bizonyult legyőzhetetlennek. 4 perc 42 mp volt a különbség a javára a 31 éves ercsi Kovács Bálinttal szemben, aki fél perccel előzte meg a bronzérmest.

A félmaraton győztes Makár László: "Korábbi években váltó csapattagként vettem részt a K&H-n, most először vágtam neki egyéniben is a távnak ezen a versenyen. Tegnap Horvátországban egy hegyi félmaratonon vettem részt, mára eredetileg egy edzés volt betervezve, de nem volt kérdés, hogy a jó hangulat mellett döntök a csendes erdei futás helyett. Ráadásul a Városliget hazai pályának számít, hiszen a veterán világbajnokságon is remek időt futottam itt. A rajt a váltóknak köszönhetően kifejezetten erős volt, egy négyfős csapattal robbantam ki, az egyéni mezőny tagjait már az elején sikerült leszakítani. 3:40-es kilométereket terveztem mára, és ezt végig tudtam tartani. Tízes skálán a mai nap tízest érdemel!"

A nap legtámadhatatlanabb bajnoka Ladányi Tímea, aki a tavalyi harmadik helyét cserélte fel az elsőre. A Margitszigeti AC 28 éves atlétája 7 perccel előzte meg a dunakeszi Kárász Krisztinát és további kettővel az amerikai színekben nevezett Vivien Wollitzot.

A női félmaratoni győztes Ladányi Tímea (MAC-NS): "Edzésnek szántam a mai versenyt, egyedül az lebegett célként a szemem előtt, hogy 1:30-on belül érjek célba. Meglepetésként ért, hogy senki sem próbált rám tapadni a női mezőnyből, szinte végig fiúk között voltam, csak az első néhány száz méteren találkoztam a maratonváltó első női tagjaival. Tavaly tíz perccel rosszabb idővel értem célba, igaz akkor váltó tagjaként is neveztem, így az első kört nagyon meg kellett nyomni, kínlódás lett a vége. Ma jóval taktikusabban vágtam neki a félmaratonnak, annak pedig külön örültem, hogy kisebb körökre osztották fel a távot, mert így végig lelkes szurkolótábor kísért. Nagyon motiváló tud lenni, ha nem üres utcán, csukott ablakok között fut az ember."

 

 

Félmaraton egyéni eredmények
Férfiak
1. Makár László (MAC-NS) 1:17:15
2. Kovács Bálint (Ercsi) 1:21:44
3. Szekeres Csaba (Budapest) 1:22:14

Nők
1. Ladányi Tímea (Margitszigeti AC) 1:27:34
2. Kárász Krisztina (Dunakeszi) 1:34:33
3. Wollitz Vivien (Coral Springs, USA) 1:36:13

Hirdetés