Szentgotthárdi csata emlékfutás

Szentgotthárdi csata emlékfutás

Szentgotthárdi Sportbarátok Egyesülete
2014/07/16
Történelmi Napok a szentgotthárdi csata 350. évfordulója alkalmából. 
Hirdetés

A Szentgotthárdi Történelmi Napok rendezvénysorozat az 1664. augusztus 1-jén lezajlott szentgotthárdi csatának állít emléket idén 2014. augusztus 1 - 3. között. Az idei Szentgotthárdi Történelmi Napokon lesz történelmi felvonulás, csatafutás, fúvószenekari találkozó, íjászbemutató, gyermek- és kulturális programok, népművészeti vásár. 

Főbb programok
Jelmezes felvonulás, a szentgotthárdi csata felelevenítése, kaszkadőrök, íjászok bemutatója, korabeli orvoslás bemutatása, résztvevő nemzetek táncos-zenés produkciói, Rilke&Pászthory művének bemutatása „Ének Rilke Kristóf zászlós szerelméről és haláláról” Várady Mária opera énekesnővel, gálaműsor történészekkel, költőkkel, a Kaláka és a Sebő zenekarral és Jordán Tamással, fúvószenekari találkozó és zenés felvonulás, népművészeti vásár – mesterségek utcája, gyermekek számára hagyományőrző népi játékok, a helyi vendéglátó egységek és a csatában részt vevő nemzetek bevonásával „Gasztro csata” lebonyolítása, jurta, tábortűz, fegyverzet-, lovas-, életmód bemutató, szentgotthárdi csata interaktív érem készítés, St. Gotthard Spa & Wellnes korabeli török fürdővé változik, koncertek.

 

Versenyszámok
Külön futam indul az óvodásoknak és az iskoláskorúaknak (kisiskolásoktól egészen a középiskolásokig). A hobbifutam távja 1664 m, ami a szentgotthárdi csata évére utal. A hobbifutam keretében jelmezes futásra is sor kerül, ahol is a jelmezben futók különdíjban részesülnek A mozgáskorlátozottaknak és más fogyatékkal élő számára ún. parafutam indul. A 9,5 km-es főfutamban pedig összesen 6 korosztályban indulhatnak a versenyzők.

Újdonság még az is az idei évben, hogy a főfutam távján váltófutást hirdetnek cégek, vállalatok, munkahelyek munkatársainak. A váltófutásban indulók külön pólót kapnak, illetve a csapat nevére gravírozott váltóbottal kell futniuk, amit természetesen a verseny végén megkapnak.

A kategóriák legjobbjainak a díjakat a St. Gotthard Spa & Wellness, a Vossen és a TABAK1 ajánlották fel. A Cafe Corso Étterem minden főfutamos, parafutamos és hobbifutamos indulót vendégül lát egy gulyáslevesre. A gyermekfutamokon indulók pedig fagyijegyet kapnak szentgotthárdi vállalkozók jóvoltából.

2014. július 25-ig lehet előnevezni a gyermekfutamokra és a főfutamra, július 19-ig a hobby és céges váltófutásra. Több mint 150 lelkes futó már élt is a lehetőséggel Szentgotthárdról, ill. Vas megyéből, valamint az ország számos pontjáról és külföldről is. Előnevezés esetén a nevezési díj mértéke kedvezőbb. Az első 100 főfutamra jelentkező emblémázott pólót kap ajándékba, ezért érdemes – ebben is – gyorsnak lenni.

 

További információ

Hirdetés