Samsung vezeték nélküli füles teszt

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/10/06
Mire jó a mágnes egy fülhallgatóban?
Hirdetés

Személy szerint szeretem hallgatni/hallani a környezeti zajokat sportolás közben, de ismerem a zene motiváló szerepét és tudom (látom), hogy rengetegen vagytok, akik inkább ez utóbbival kapcsolnak ki és koncentrálnak a testmozgásra. Nos, most nem is magamnak, hanem Nektek írom le a Samsung Level U vezeték nélküli fülhallgatóról szerzett tapasztalataimat.

 

Samsung Level U Forrás: samsungmobilepress.com
Samsung Level U
Kép forrása: samsungmobilepress.com

 

Samsung Level U

Minek mágnes egy fülhallgatóba?

A fülhallgató "gépháza" egy hajpántra hasonlító izé, de úgy is el lehet képzelni, mintha egy extra futurisztikus lézerszemüveg lenne, amit pont fordítva kell viselni, vagyis hátrafelé. Se nem hajpánt, se nem lézerszemüveg, hanem egy nyakpánt, amiben helyet foglal az akkumulátor, a bluetooth kapcsolatért felelős rádió, a rezgőmotor, a visszajelző-led, a mikrofon és ezen találhatóak a bekapcsoló- illetve a vezérlőgombok (hangerő fel-le, és funkciógomb).

Ebből a nyakpántból nőnek ki a fülhallgatók, amik ún. earbud kialakításúak, vagyis nem az agybadugós, a külvilágot teljesen kirekesztő, hanem a klasszikus stílust újradizájnolva képviselő formát öltöttek. A tesztkészülékhez nem kaptam, de jár hozzá amúgy egy fülbe ülő szilikonharang, ami feltételezhetően tovább növeli az amúgy is kielégítő illeszkedést.

Igényes megoldás a fülesekbe épített mágnes, amivel használaton kívül összetapasztható mellkasodnál a két bogyó, így kerülve el az idegesítő lifegést; és még jól is néz ki, akár egy medál.

A töltésről microUSB töltőkábel gondoskodik.

 

Zene vezeték nélkül

A Level U megszólaltatásához egy bluetooth képes zenelejátszó egységre lesz szükség, ami napjainkban jellemzően okostelefon képében ölt testet. Android oprendszerrel meghajtott telefonokra egy külön app is elérhető, amivel az akku töltöttséget lehet csekkolni, alkalmazásonkénti beállításokat lehet tenni, stb. - ennek tesztjét ilyen készülék híján nem áll módomban prezentálni.

Szóval, a Level U-t bekapcsolom, hosszan nyomom a funkciógombot - aktiválva ezzel a felderíthetőséget - és a mobilommal (ill. alkalmanként a laptopommal) már párosítottam is az eszközt.

 

Samsung Level U Forrás: samsungmobilepress.com
Samsung Level U
Kép forrása: samsungmobilepress.com

 

Hallasz? Hallak! Hallod? Hallom!

Nem vagyok vájtfülű és a hangzás megítélése egyénenként jelentősen eltérő lehet, ezért inkább csak annyit mondok nagyvonalakban, hogy a hangzása tökéletesen elegendő a sportolás közbeni zenehallgatáshoz. Kellő hangerő, de kialakítása révén szerényebb mély hangzás jellemzi, ami igazából csak zajos környezetben érezhető - ilyen esetben viszont előny is lehet, hogy a környezeti zajok eljutnak a fülünkbe, ha például egy mérges medve közelítene felénk.

A Level U-t nem csak hallgatni lehet, de beszélgethetünk is vele, pontosabban rajta keresztül bárkivel, akivel telefonon kapcsolatba kerülhetünk - hívást fogadni természetesen a telefon elővétele nélkül, a Level U funkciógombjával lehet, s közben rezgéssel is figyelmeztet a bejövő hívásra. Két mikrofon is található a nyakpánton (egy a bal első végén, egy pedig hátul), amik közül előbbi a beszéldhangot rögzíti, utóbbi pedig a környezeti zajokat igyekszik kiszűrni. Futás közben, városi zajok mellett ez rendben is működött, de kerékpáron 25 km/h és gyorsabb sebességnél a menetszél miatt már meg kellett emelnem a hangomat, hogy rendesen halljanak a túlvégen.

 

Sportolás közben

Kerékpározás közben el is lehet felejteni a nyakon pihenő Level U-t, elmítésre méltó bemelegedésről sem számolhatok be, már ami az extra "ruhadarab" miatt jöhetett volna létre. Sík terepen futás közben nem ugrál fel-le, nem idegesítő, de pattogósabb futóstílus mellett, vagy sűrűn szintkülönbségekkel tarkított terepen érdemes ráhúzni a pólót.

Hétköznapi használat közben, számítógép előtt ülve, sétáláskor szintén tökéletes.

 

Kéne?

Egy vezeték nélküli fülhallgató egyértelműen kényelmesebb, elegánsabb és praktikusabb megoldás a zenehallgatásra, mint zsinórokat tekergetni, dugogatni a ruházatba, hogy aztán hajolgatás közben kitépődjön a fülünkből a bogyó, magával rántva némi nünkét.

A Samsung Level U ezt ízléses és praktikus kialakítással, a beszélgetés minőségét növelő extrákkal és 10 órás üzemidővel (500 órás készenléti idővel) kínálja 19.990 Ft-ért.

A Samsung Level U fülhallgatót megtalálod a Samsung Experience Store-okban.

 

Samsung Level U Forrás: samsungmobilepress.com
Samsung Level U
Kép forrása: samsungmobilepress.com

 

És ha már a zenénél tartunk... Te milyen zenére futsz?

Hirdetés