Menü

2014.03.26.     Hozzászólás 8

Te milyen zenére futsz?

Tudtad, hogy futóteljesítményed alapján is kereshetsz magadnak való zenét?


Ha unalmas a saját lihegésedet és a cipőd koppanását hallgatni futás közben, hallgass zenét! Erdőben, a természetben mondjuk kellemes a madárcsicsergés és a csend, de zajosabb, városi környezetre ez már nem igaz. Amúgy meg például egy csontrezgéses fülhallgatóval még a külső zajokról sem kell lemondanod. Szóval, hallgass zenét! De hogyan választod ki a jó zenei válogatást?

 

Ami a rádióban szól
Nem kell sokat variálni, a rendelkezésre álló csatornák közül kiválasztod az ízlésednek leginkább megfelelőt, aztán rábízod magad a műsorvezető pillanatnyi hangulatára.

 

Amit a "nagyok" hallgatnak
Ha azt reggelized, mint a bajnokok, akkor Te is bajnok lehetsz - tartja a közhiedelem. Ha van is minimális igazságtartalma e' kijelentésnek, akkor a futás közbeni zenehallgatásnál is bejöhet.

Kuttor Csaba olimpikon jelenleg a saxofonos vonalra van rákattanva, ennek megfelelően a listája így néz ki:

Ezen kívül még DJ-k élő fesztivál-felvételeire esküszik, mert abban a hujjogó közönség még jobban felpörgeti az embert.
Martin Solveig,
Avicii,
Gareth Emery,
Arty.

 

Jútúb
Az egész világon rengetegen vannak, akik szintén zenére szeretnek futni és el is készítették hozzá már kedvenc válogatásukat. Ráadásul nem is irigyek, megosztották azt az egész internetes közösséggel is. Neked már csak annyi a dolgod, hogy rákeress ezekre, például ilyen kulcsszavak alapján: running music, running songs, running mix, stb. 

Mobilnetes okostelefonnal közvetlenül is hallgathatod futás közben, de adatforgalom kímélő, ha letöltöd magadnak még otthon. Ennek módjáról gugli nagyúr számos ötlettel rendelkezik, csak használd a varázs-szavakat: "youtube letöltés". 

 

Zene

 

Kérdezz meg másokat
Mi legutóbb megkérdeztük a facebook-os követőinket és nem kevés tippet kaptunk, a legszélesebb zenei stílusirányzatok közül. Számomra meglepő, de nem csak a pörgős, hanem pl. Hanz Zimmer filmzenéi is kedveltek a futók körében. Mondjuk az egy órás Alekosz - Santa Maria "loop" kicsit perverz, bár igaz, hogy attól legtöbben kiszaladunk a világból is. A teljes közönséglistához katt ide!

 

 

Amilyen gyorsan futsz, olyan zenét hallgass
Az alcím kifacsartnak tűnhet, de valójában egy nagyon ütős dolgot takar. A jog.fm oldalon a várható km-átlagodnak megfelelő ütemű számok közül mazsolázhatsz össze magadnak egy saját válogatást. Így a zene nem csak az unalmat űzi el futás közben, de még segít is tartani a megfelelő tempót és még csak GPS-es sebességmérő sem kell hozzá. Az oldalon kerékpározáshoz (pedálfordulat alapján) és túrázáshoz is találsz zenét. Jog.fm

 

Szóval... mire fogsz ma futni?

Olvass többet a témáról: zene

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Fürti 2016.12.26.   09:31

  Fürti

  Ami a legjobban tetszik benn, saját izlésemnek megfelelően, az adott tempóhoz igazodva válogat zenéket.

  válasz erre...

 • Fürti 2016.12.26.   09:26

  Fürti

  Spotify running

  válasz erre...

 • imi 2014.04.03.   09:45

  imi

  ez egy újabb baromság , hogy "running music". Mióta feltalálták a walkman-t (na ez nem most volt) azóta is futók milliói futnak a kedvenc zenéikre. Szerintem ugyanazt hallgatják mint amit otthon megszoktak.Még akár a lágyabbakat is . Ha csak nem pár száz méteres kemény résztávos edzést csinálsz akkor szinte tök mindegy mit hallgat az ember. Hangulat kérdése is.A többi csak duma. Ha az elején nagyon bele akarom magam pörgetni akkor Accept: Metal Heart, Judas Priest: Painkiller,Guns and Roses: You Could Be Mine, Whitesnake:Burn-live http://youtu.be/JO77qrULPWk Nighwish:I Wish I Had An Angel , Gaary Moore: Out In the Fields,Rainbow: Kill the king,Stratovarius:Eagleheart, Edguy:Ou of control,Royal Hunt: The Mission stb.vagyis dögös ROCK zenét. DJ-k által összegányolt hülyeséget nem. Tiszteletet megadom a zenészeknek és lehányom a dobgépes bohócokat. Akkor jó futást.

  válasz erre...

 • kybdr 2013.09.18.   10:45

  kybdr

  http://www.youtube.com/watch?v=p36-rXkNf24

  válasz erre...

 • Dexter 2013.09.10.   19:04

  Dexter

  Ez igaz, hogy mindenki arra fut ha zenére fut, amit szeret, de szerintem nem a stílusok leszólásáról kéne beszélni, felejtsük már el ezt a közhelyet, hogy ami rock és régi az milyen jó meg színvonal, ami meg mondjuk mai Dj zene az csakis színvonalatlan valami. Hülyeség. Aki egy, esetleg pár stílust kedvel hallgassa azt, aki meg olyan mint én, hogy színte mindent meghallgat ami tetszik, az meg kedvtől függően hallgasson. Én is szoktam futni Axel Rudi Pell, Linkin Park, Blink 182, Metallica-tól kezdve Armin Van Buuren, Avicii-ig sok mindenre. Legjobban azokra a számokra szeretek, amik egyébként is vidámabbak, vagy feldobnak pl. Avicii - Wake me up, Dj Antine - St Tropez, Tom Boxer - Deep in love, Fort Minor - Remember the name, Flo Rida - Club cant handle me stb... Szerintem meghatározó lehet az is, hogy van aki érzékenyebb a megfelelő BPM zenére, van aki meg jobban tud igazodni és nem zavarja ha esetleg a futás üteme és a zene kicsit eltér.

  válasz erre...

 • imi 2013.09.05.   11:10

  imi

  mindenki arra fut amiket szeret, a többi az csak bullshit. pl. amiket Kuttor hallgat azt a büdös életben sem fogom hallgatni. Kár is ezzel a dologgal jobban foglalkozni. running music meg running mix marhaság ha rockos vagy akkor nem fogsz DJ bohócok "zenéit" hallgatni. Ha meg dj majmok zenéit szereted akkor nem fogsz Iron Maiden.t hallgatni.

  válasz erre...

 • Beny 2013.09.05.   09:19

  Beny

  Neston : Leave the world behind 1-2 nagyon jó! https://www.facebook.com/VolvoAutoHungaria/posts/10151511507157545 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=568636803193018&set=a.220581144665254.55534.200735709983131&type=1

  válasz erre...

 • blzs 2013.09.05.   08:36

  blzs

  jesszus mik ezek!! próbálnátok meg inkább ezt http://www.youtube.com/watch?v=MjVzqkSoAls

  válasz erre...