Te milyen zenére futsz?

Te milyen zenére futsz?

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/03/26
Tudtad, hogy futóteljesítményed alapján is kereshetsz magadnak való zenét?
Hirdetés

Ha unalmas a saját lihegésedet és a cipőd koppanását hallgatni futás közben, hallgass zenét! Erdőben, a természetben mondjuk kellemes a madárcsicsergés és a csend, de zajosabb, városi környezetre ez már nem igaz. Amúgy meg például egy csontrezgéses fülhallgatóval még a külső zajokról sem kell lemondanod. Szóval, hallgass zenét! De hogyan választod ki a jó zenei válogatást?

 

Ami a rádióban szól
Nem kell sokat variálni, a rendelkezésre álló csatornák közül kiválasztod az ízlésednek leginkább megfelelőt, aztán rábízod magad a műsorvezető pillanatnyi hangulatára.

 

Amit a "nagyok" hallgatnak
Ha azt reggelized, mint a bajnokok, akkor Te is bajnok lehetsz - tartja a közhiedelem. Ha van is minimális igazságtartalma e\' kijelentésnek, akkor a futás közbeni zenehallgatásnál is bejöhet.

Kuttor Csaba olimpikon jelenleg a saxofonos vonalra van rákattanva, ennek megfelelően a listája így néz ki:

Ezen kívül még DJ-k élő fesztivál-felvételeire esküszik, mert abban a hujjogó közönség még jobban felpörgeti az embert.
Martin Solveig,
Avicii,
Gareth Emery,
Arty.

 

Jútúb
Az egész világon rengetegen vannak, akik szintén zenére szeretnek futni és el is készítették hozzá már kedvenc válogatásukat. Ráadásul nem is irigyek, megosztották azt az egész internetes közösséggel is. Neked már csak annyi a dolgod, hogy rákeress ezekre, például ilyen kulcsszavak alapján: running music, running songs, running mix, stb. 

Mobilnetes okostelefonnal közvetlenül is hallgathatod futás közben, de adatforgalom kímélő, ha letöltöd magadnak még otthon. Ennek módjáról gugli nagyúr számos ötlettel rendelkezik, csak használd a varázs-szavakat: "youtube letöltés". 

 

Zene
Zene

 

Kérdezz meg másokat
Mi legutóbb megkérdeztük a facebook-os követőinket és nem kevés tippet kaptunk, a legszélesebb zenei stílusirányzatok közül. Számomra meglepő, de nem csak a pörgős, hanem pl. Hanz Zimmer filmzenéi is kedveltek a futók körében. Mondjuk az egy órás Alekosz - Santa Maria "loop" kicsit perverz, bár igaz, hogy attól legtöbben kiszaladunk a világból is. A teljes közönséglistához katt ide!

 

 

Amilyen gyorsan futsz, olyan zenét hallgass
Az alcím kifacsartnak tűnhet, de valójában egy nagyon ütős dolgot takar. A jog.fm oldalon a várható km-átlagodnak megfelelő ütemű számok közül mazsolázhatsz össze magadnak egy saját válogatást. Így a zene nem csak az unalmat űzi el futás közben, de még segít is tartani a megfelelő tempót és még csak GPS-es sebességmérő sem kell hozzá. Az oldalon kerékpározáshoz (pedálfordulat alapján) és túrázáshoz is találsz zenét. Jog.fm

 

Szóval... mire fogsz ma futni?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés