Pólus Futónap - 15. Palota Kupa Hír

Budapesti Atlétikai Szövetség
2011/03/22
Az ország minden tájáról startoltak a nevezők a már hagyományosnak számító nyílt mezei futóversenyen
Hirdetés
Versenylázban égett Újpalota az idén 15. alkalommal megrendezésre került Pólus Futónap alkalmából. A „ Mozdulj a zöld Budapestért ” mottóra épített évadnyitó atlétikai esemény a Budapesti Atlétikai Szövetség szervezésében, a Pólus Center és a XV. kerületi Önkormányzat támogatásával jött létre. A zöld sportprogramon közel ezer futó ünnepelte a tavaszt és a természet védelmét.
 
Az ország minden tájáról startoltak a nevezők a már hagyományosnak számító nyílt mezei futóversenyen, amelynek idén is a Pólus Center bevásárlóközpont melletti terület, a Szilas-patak partja biztosított helyszínt. A jelentkezők 9 éves kortól, a felnőtteken át, a veterán sportolókig összesen 21 versenyszámban indulhattak 1500 és 9000 méter közötti távokon. Az esemény különlegessége, hogy idén először „Fuss a vízért” elnevezéssel a Víz világnapja alkalmából külön futamot is rendeztek amatőr sportolók részére, így nemcsak a profik, hanem a hobbifutók is megmutathatták képességeiket.
„ Örömömre szolgált, hogy a hűvös idő ellenére is ilyen szép számmal gyűltünk össze a versenyen, a sport, a tavasz és a természet szeretetének ünneplésére. Rendezvényeinken mindig kiemelkedő szerepet kap a környezettudatos szemléletmód, ezért is szervezünk természetvédelmi bemutatókat, kiállításokat, melyeken ma is több száz gyermek és felnőtt vett részt .”- mondta Sátor László , a szervező Budapesti Atlétikai Szövetség főtitkára.
 
81400-20110320_polus_mezeifuto_001.jpg
 
A programsorozat által képviselt értékekhez illeszkedve az esemény védnöke László Tamás , XV. kerületi polgármester, a Pólus Center ügyvezetőjével és az Atlétikai Szövetség elnökével együtt ünnepélyesen elültette az első fát abból az 1000-ből , amit a kerület közterületeinek szépítésére szánnak.
A polgármester elmondta: „ Köszönöm az Atlétikai Szövetségnek és a Pólus Centernek, hogy Újpalota adhat otthont egy ilyen népszerű és társadalmilag felelős kezdeményezésnek. Őszintén bízom benne, hogy a mai nappal elindult faültetési akció is hozzájárul majd egy szebb, zöldebb és élhetőbb XV. kerület megteremtéséhez.”

A Pólus Futónap része annak a zöld sportprogram sorozatnak, amelyet január és április között szervez az Atlétikai Szövetség a fővárosban. A rendezvények célja, hogy a sport pozitív jellemformáló szerepét kihasználva hasonló sportesemények segítségével tegyék környezettudatosabbá, felelősebbé a lakosság gondolkodását.
Gereben Mátyás , a házigazda Pólus Center ügyvezetője hozzátette: „ Büszke vagyok arra, hogy a Pólus Center 15 éves fennállása óta egy ilyen nagyszerű sportesemény elhivatott támogatója, amely a környezetünk védelmét előtérbe helyezve bíztatja mozgásra az embereket.”
 
81400-20110320_polus_mezeifuto_026.jpg
 
A Pólus Futóverseny kiemelkedő eredményei és győztesei:
• Felnőtt férfi kategória (8400 m) győztese: Kiss Tamás Váci Reménység SE. 27,31 • Felnőtt női kategória (5600 m) győztese: Papp Ildikó Salgótarjáni AC 20,14 • Junior női kategória (4200 m) győztese: Gyűrkés Viktória Ikarus BSE 15,24 /Többszörös magyar bajnok és válogatott atléta 800 m-es síkfutásban / • Kutyás futás (első alkalommal rendezték meg a Pólus Futónapok történetében) Férfi első helyezett (2800 m): Némedi Zoltán MTSE 8,02 / többszörös magyar bajnok, Európa-bajnokság 4. és 7. helyezettje / • A polgármesteri hivatal különdíját elnyerők: o Legeredményesebb XV. kerületi iskola: Szent Korona Általános Iskola o Legeredményesebb egyesület: Ikarus BSE
Hirdetés