Magyarok a Spartan Race VB-n Hír

Terepsport.hu
2014/09/23
Sikerrel zárta a magyar válogatott a Spartan Race extrém akadályfutó Világbajnokságot
Hirdetés

Az 5. Spartan Race világbajnokságot Vermontban rendezték meg, ahol az európai válogatott keretében 3 magyar sportoló is rajthoz állt az idei világkupa szereplésük alapján. Kempelen Zita és Lukács Lilla 138 induló közül a 60. és 61. helyen, Mester Bálint pedig 418 induló közül a 76. helyen zárták a világbajnokságot.

A világ legjobbjai álltak rajthoz nagyon nehéz pályán és barátságtalan időjárási körülmények között a Spartan Race világbajnokságon az Egyesült Államokban. 25 km kőkemény terep, 2000m szintkülönbség és 38 akadály – ez a „bestia” (Beast) pálya volt a sportág történetében az eddigi legnehezebb.

Az 550 elit és a közel 5000 amatőr versenyző között a magyar versenyzők fantasztikus helytállással szerepeltek, hiszen egyikük sem indult még hasonló versenyen, az európai futamok jóval könnyebbek voltak.

 

spartan-race-wcs-hungarian-team135.jpg
spartan-race-wcs-hungarian-team135.jpg

 

Mester Bálint a X2S CUBE TEAM tereptriatlon világbajnoki bronzérmes és többszörös magyar bajnok versenyzője a táv első felében a TOP10-ben haladt, de féltávnál az egyik erőelemnél (egy 50 kg-os, kövekkel megpakolt vödörrel kellett egy sípályán 400 m-t fel majd le futni) hibázott és onnan szedte össze a további hibákat. Végül 9 büntetőt kapott (ez alkalmanként 30 db négyütemű fekvőtámasz) és a végére elfogyott az ereje.

Kempelen Zita és Lukács Lilla taktikai okokból közösen teljesítették a távot, az európai pályákon rendre dobogón álló hölgyeknek ez a verseny – akárcsak Bálintnak – nagyon új volt. Mindhárman épségben fejezték be a versenyt.

 

A győzelmet megérdemelten a világ egyik legjobb akadályfutója a brit Jon Albon szerezte meg, aki az elmúlt években a különböző fajtájú versenyeken rendre a legjobbak között volt. A hölgyeknél pedig a kanadai biatlonista Claude Godbout győzött, akinek a nevéhez számos extrém verseny győzelme fűződik.

A legközelebbi hazai Spartan Race verseny 2014. október 25-én kerül megrendezésre a Hungaroringen.

 

Hirdetés