Menü

2009.07.27.     Hozzászólás 0

multisportinfo.hu

Lépcsőzés Magyarország legmagasabb pontjára

A világon fantasztikusan népszerű lépcsőfutóversenyek végre itthon is megjelentek – rögtön egy 3 fordulós sorozattal indítva a hagyományteremtést. 3 különböző helyszín, egy napon belül: toronyház Gyöngyösön, szabadtéri lépcső Sóstón és a kékes tetői tv torony lépcsője.


A kiélezett verseny eredményeként felnőttben a mérhető legkisebb különbség döntött a dobogó első és második helye között, a 3 futam után 1 mp! Az ezüstérmes Ragály Gábor a tűzoltók hasonló versenyein ér el kiváló eredményeket, nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is. Mint Gombos Károly a verseny győztese megjegyezte: „Gáborék ezeket az edzéseket 30 kg-os felszereléssel végzik, hihetetlen nehéz körülmények között.” Gombos Károly (X2S-KONA TEAM), biatlon válogatott, magyar bajnok, extrém terepfutó és tereptriatlonista. 


A hölgyeknél nem volt ennyire szoros a küzdelem, Bakos Zsófia magabiztosan győzött az összesen 723 lépcsőt megmászó versenyen.

A versenyt a Gyöngyösi Tájfutó Klub rendezte. 2010-ben a verseny folytatódik, az extrém kihívásairól ismert X2S TEAM segítségével. Nemcsak a lépcsőkön, hanem a különleges hegyi futásokon is magukat próbára tevő versenyzőket, érdeklődőket várnak a szervezők, hiszen a verseny díjai között szerepel a legnagyobb európai versenyek egyikén való részvétel is!
A világ legnagyobb lépcsőfutó versenyei (a lépcsők száma szerint):

1. 39700 Sächsischer Mt. Everest Treppenmarathon
2. 11674 Niesen Treppenlauf
3. 3610 Treppencup
..
66. 723 3xL - Gyöngyös-Sástó-Kékestető


3xL eredmények

Férfiak
1.    Gombos Károly (X2S-KONA TEAM)     2:57
2.    Ragály Gábor                    2:58
3.    Pintér Ábel                    3:04

Nők
1.    Bakos Zsófia                    4:01
2.    Bozsik Anett                    4:21
3.    Kármán Katalin                5:04


 Olvass többet a témáról: futás, lépcsőfutás