Körbefutották a Balatont az 5. BSI Balaton Szupermaraton résztvevői Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2012/03/19
A Balaton medréből rajtoltak a futók
Hirdetés

 

Március 15-18. között zajlott az 5. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton , a Budapest Sportiroda (BSI) szezonnyitó futóeseménye, melynek résztvevői négy nap alatt körbefutották a Balatont. Közel 1000 futó vállalkozott arra, hogy tizenegy különböző módon megkezdje a 2012-es futószezont a magyar tenger partján.

A Balaton Szupermaraton távon összesen 195,4 kilométer várta a futókat, a FélBalaton Szupermaratonon két nap alatt 95,8 kilométert lehetett teljesíteni Badacsonytól Siófokig . Bármely naphoz csatlakozhattak a futók a  Maraton+  keretében, és a harmadik napon volt maratoni táv, azaz MaratonFüred is.

 

Az első napon, az esemény történetében először, a mezőny Siófokon a Balaton medréből, egy homokpadról indult. A cél Fonyódon volt 46,7 kilométer megtétele után. Innen rajtolt el a második, leghosszabb nap, a cél 52,9 kilométerre volt Szigligeten, a vár alatt. A harmadik napon Badacsonyból indult a mezőny, itt már a FélBalaton Szupermaraton teljesítői is csatlakoztak a 43,6 kilométeres távhoz Balatonfüredig. Aznap volt a MaratonFüred, a BSI tavaszi maratonja is, Badacsonytomajtól Balatonfüredig lehetett lefutni a klasszikus távot. A negyedik napon a Balatonfüredről Siófokig tartó 52,2 kilométeres szakasz zárta az eseményt.

A Balaton Szupermaraton csapatversenyében új pályarekord született, a Coca-Cola Testébresztő 1 csapat 9 perccel megjavítva az előző rekordot, 12:04:43 alatt kerülte meg a Balatont, annak ellenére, hogy az utolsó napon még a szembeszél is hátráltatta a futókat.

Az egész rendezvény legidősebb indulója a 72 éves Bozó Pál volt, aki egyéniben teljesítette a leghosszabb, 195,4 kilométeres távot.

A BSI következő futóeseménye a 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futás lesz április 1-jén Budapesten.

 
Hirdetés