Két hónap múlva 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2011/07/05
Az őszi szezon első futása.
Hirdetés
Szeptember 4-én a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonnal indul majd az őszi futószezon! Tavaly 10.500 futó vett részt az esemény három különböző távján. Idén már közel 3000 egyéni nevezés érkezett a 21 kilométerre, ami 65 százalékkal több, mint tavaly június végén, míg a páros nevezések időarányosan megduplázódtak. A külföldi futók érdeklődése is nagy, olyan távoli helyekről is beneveztek már, mint Ausztrália, Banglades, Japán, Mexikó és Új-Zéland.
 
Távok kezdőtől haladóig. A klasszikus, 21 kilométeres félmaratoni táv nem csak egyéniben, de párban is teljesíthető - 13,9 km - 7,2 km elosztásban. A kezdőknek, kisebbeknek és a kis távok kedvelőinek sem kell otthon maradniuk - a 3,5 kilométeres Nike Ligetkör várja őket. Erre a távra a szurkolók is bátran beállhatnak!
Legyőzhető távolság. „Az egyéni félmaraton - 21.097,5 méter - mindenki számára legyőzhető távolság, aki megfelelően felkészül” - mondta Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója. „Az útvonal idén is Budapest legszebb részeit érinti majd, és az út mentén zenészek bíztatják a futókat - a szurkolókat is örömmel látjuk!”
Hirdetés