Menü

2009.08.26.     Hozzászólás 0

www.multinavigator.hu

Innováció és technika- Terepfutó cipő

Mindegyik modell rendkívül könnyű. Az X-talon 212 például csak 212gramm, ez annak tekintetében is nagy szó, hogy egy átlagos terepfutó cipő 350-400 grammot nyom. A talp határozottan bordázott mintázatán kívül anyaga is figyelemre méltó. A hegymászóktól kölcsönzött gumi....


Több mint hét éve elégelte meg Wayne Eddy tájfutó és extrém terepfutó, hogy nincs olyan cipőgyártó aki képes számára minden szempontból megfelelő terepfutó cipőt készíteni. Körül nézett a fejlett technológiák kínálatában és egy olyan terepfutó cipő sorozatot alkotott meg inov-8 néven, amely azóta már számtalan rangos szakmai díjat söpört be létrejötte óta, és végre Magyarországra is megérkezett. A világ legkönnyebb, leginnovatívabb cipői immár kézzel fogható távolságban.


A nyáron mutatták be Magyarországon a kiemelkedő adottságokkal rendelkező inov-8 technikai terepfutó cipőket. A bemutató a Miskolci Tájfutó világbajnokságon vette kezdetét, ahol 45 ország közel 700 versenyzője futott a Bükkben. A gyártó cég filozófiája szerint az emberi lábfej évezredek óta minden terepre tökéletesen illeszkedik, így a láb felépítésén nem változtatni kell, hanem megőrizni és támogatni annak adottságait. A tervezőmérnökök mindent megtesznek azért, hogy a futáshoz fölhúzott lábbelik pontosan illeszkedjenek a láb mechanikájához, és maradéktalanul kiszolgálják annak dinamikáját. Számos innovatív újdonságot dolgoztak ki ennek érdekében.

Nézzünk néhány újítást melyek eltérnek az eddig megszokottól.


Szinte mindegyik modell rendkívül könnyű. Az X-talon 212 például csak 212gramm, ez annak tekintetében is nagy szó, hogy egy átlagos terepfutó cipő 350-400 grammot nyom. A talp határozottan bordázott mintázatán kívül anyaga is figyelemre méltó. A hegymászóktól kölcsönzött gumi nemcsak kiválóan tapad akár a nedves sziklákon, hanem strapabíró, kopásálló is, és más termékekkel ellentétben később sem töredezik . A stabil külső mellett fontos szerepet tölt be a Meta Flex névre keresztelt technológia, amely a talpszerkezetbe építve pontosan követi a lábfej első részének felépítését, a lehető legtermészetesebb viseletet biztosítva.

Ehhez járul hozzá Fascia Band megoldás, ami legnagyobb hajtásban is hosszirányban tartja a lábat, így kerülve el a későbbiekben ebből származó fáradtságot.

Több terméknél is alkalmazzák az aszimmetrikus fűzést, azaz nem a geometriai középen fut a cipőfűző, hanem a lábfej legmagasabb ívén, az anatómiai formához igazodva ezzel is sokkal egyenletesebben és stabilabban körbefogva a lábat.
A felsőrészek kivétel nélkül kiváló minőségűek és tetszetős mintázatúak. Igény szerint Gore-Tex anyagot is választhatunk hozzá.

A hazai viszonyokra az F-lite 230-at ajánljuk, amely amellett, hogy unisex viselet, egyesíti magában az Inov8 fontosabb tulajdonságait. Egyaránt használható hegyi futáshoz, rövidtávú városi versenyekre, vagy akár szabadidőcipőnek is.

A márka kivételes adottságait a számtalan kiváló eredmény mellett mi sem bizonyítja jobban, mint a hazai megjelenés előtt közvetlen elnyert OutDoor Industry-díj. Ezt a nyár közepén Európa egyik legnagyobb outdoor kiállításán, a németországi Friedrichshafenben az inov8- OROC 340 kapta, amely hosszirányú szellőzésével tűnt ki a többi közül.
Míg ez utóbbi csak tavasztól lesz kapható, addig legnagyobb örömünkre a többi modell augusztustól már elérhető Magyarországon is.


Most az új debütálás jegyében a Miskolci Tájfutó világbajnokságon és Hungária kupán, valamint utána egészen szeptember végéig 10% kedvezménnyel lehet megvásárolni a mulinavigator.hu webáruházában.
Az akció a raktári készleteken kívül az előrendelt termékekre is vonatkozik.

Olvass többet a témáról: futás, hegyifutás, terepfutás, terepfutó