Húsvéti természetjárás Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/03/24
Húsvét hétvégéje rengeteg izgalmas kikapcsolódást ígér kétlábon, kerekezve, csoportban vonulva, családosan, vagy, ahogy tetszik.
Hirdetés
Ó igen! Itt a tavasz, és most már érezzük, halljuk, látjuk is. Ahelyett, hogy otthon ülsz a locsolkodókra várva (netán menekülnél előlük), vagy épp házról házra jársz, válaszd inkább a természet lágy ölét és mozdulj ki.
 
Próbáltad már kalandparkban? Megnyitottak a kalandparkok, melyek extra kikapcsolódást ígérnek a látogatóiknak. Ha már eleged van abból, hogy a gyerek semmit nem mesél a hétvégéi kirándulásból, mert unta a városnézést és a túrát, akkor vidd el egy kalandparkba. Garantáltan be nem áll majd a szája.

A Sobri Jóska Kalandpark a Bakonyba várja az aktív kikapcsolódás szerelmeseit. Az egész családnak nyújt tartalmas kikapcsolódást a háromnapos hétvégére. Az apukáknak egy gyönyörű horgásztó áll a rendelkezésre, hogy kifogják a hatalmas halakat, az anyukáknak grillsütő áll rendelkezésére, hogy a szabad tűzön egy szuper ebédet készítsen a családnak, miközben a gyerkőcök a fűzfalabirintusban vagy az ugróasztalon, kalandvárban, illetve egy rendkívül sok játékelemből álló, óriási fajátszótéren üthetik el az időt. Ráadásul mindenkinek remek kikapcsolódást ígér a húsvéti ajándékvadászat.  

 
Rendezvények, programok, események
Csoki tojás kereső játék kal és nyuszi-simogatóval várja a Tiszavirág Ártéri Sétaúton a gyerekes családokat a Szabcsi kikötő és szabadidőpart.

 
 
 
Ha egy kicsit intenzívebb kikapcsolódásra vágysz, akkor vágj bele az ötödik Tóparti-futópartiba . Április első vasárnapja a Velencei-tó kör. Jól jegyezzétek meg, ettől kezdve, minden év április első vasárnapja a miénk! Kivéve, ha Húsvét vasárnapjára esik, ekkor szombaton lesz! Hát, nem véletlenül ez éppen a bolondok napja! A futóbolondoké! Rendezvényünk neve innentől: Tóparti-futóparti.
 

Gyerekeket, nagyszülőket, anyukákat, apukákat várnak Pomázra. Hogy miért? Mert itt egy hatalmas sárkányeresztés készülődik. Az egész család elkészítheti a saját papírsárkányát, amit aztán a Pomázi fennsíkon röptethet meg. Úgyhogy fel kis kalandorok, készítsétek el saját sárkányotokat és indulhat a móka!
 

Április első hétvégéje remek alkalom egy Balaton kerülő túrára . Akinek a bringája téli álmot aludt az nyugodtan nekivághat április 3-tól egy 3 napos 204 km-es balatoni kerékpártúrának , hiszen ilyenkor már kimondottan bringás időjárás várható. Úgyhogy elő a bringákkal! Ilyenkor már egypár vendéglátóhely is kinyit, hiszen ébred a természet ébred a Balaton is. A Balatoni Húsvéti Kerekes Évadnyitó a Balatonkerülő Teljesítménypróba első túrája is egyben, melynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, az aktív pihenés ösztönzése.
 

Akik túráznának azoknak is tartogat különlegességeket a hétvége. A Teleki túra , különböző távokkal várja a túrázás szerelmeseit.
 
Egy különlegesség is várja a mozgás szerelmeseit. Budapesten a Libegőnél a gyalogtúrázás kedvelőire egy 11 és egy 13 km-es túra vár, de a viszonylag rövid útvonalakon 1500 illetve 800 méternél nagyobb a szintkülönbség. A Himbi- limbi kifejezés azt jelzi, hogy a hosszabb távon belül az egyes részszakaszokat oda és vissza is meg kell tenni. A Budai-hegység legszebb részeit érintő túrán a táj szépségei kárpótlást jelentenek a fáradtságért. A futók számára 2 távon rendezik a versenyt. Az 1 km-es táv a Libegő alsó végállomásától a felső végállomásáig tart. A rövidebb távon 262 méter a szintkülönbség, így csak azoknak javasolják az indulást, akik nem riadnak vissza a különleges megmérettetéstől. A 8 km-es távon, a Libegő alsó végállomása és a János-hegyi kilátó között ugyan még nagyobb, közel 300 méter a szintkülönbség, de jobban eloszlik az útvonalon, ezzel együtt ez is elég kemény, de az edzettek számára teljesíthető a táv.
Hirdetés