Hol kapható On futócipő

Hol kapható On futócipő

Támogatott tartalom
2022/03/31
ON Running partnerek listája

Hol kapható On futócipő és felszerelés

Az ON egy svájci futó-, és túrafelszerelés gyártó cég, amit felismerhetünk jellegzetes "lyukacsos" talpáról. Egy kis érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy az alapítók úgy álmodták meg ezt a koncepciót, hogy az egyik alapító meglátott egy össze tekert slagot a kertben. Arra gondolt, hogy mi lenne, ha ezt a slagot felvágnánk kisebb szeletekre és ebből alkotnánk meg a cipő talpát. Így leérkezésnél a talp tompítana azáltal, hogy az ovális anyag összenyomódik. Elrugaszkodásnál viszont vissza tudja adni ezt az energiát amikor visszaveszi eredeti formáját. Ezt elnevezték felhő, azaz cloud technológiának. Természetesen a cipőtalp nem slagból készült, hanem kifejezetten erre a célra fejlesztett habból, de ezek az ovális középen lyukas elemek megmaradtak a cipőtalpban. Ezeknek az elemeknek a különböző keménységének, vastagságának és méretének a változtatásával érnek el hatásokat az ON cipő tervezői.
Egy másik érdekesség a márka logóját tekintve. Amit a cipő oldalán láthatunk azt egy ’on-off’ kapcsolónak szánták a készítők. Ezzel jelképezve, hogy amikor felvesszük ’bekapcsol’ a futómód és amikor levesszük akkor ’lekapcsol’.

Hol kapható On futócipő-1
Hol kapható On futócipő-1
Forrás: On Running

On tesztek, események

A svájci márka rendszeresen vesz részt versenyeken, eseményeken illetve szervez tesztelési lehetőséget is. Aktuális információk a @running_hungary Instagram oldalon.

A magyarországi üzletek, ahol On Running felszerelést árulnak