Vas Kata Blanka ON Running cipőben

Vas Kata Blanka ON Running cipőben

Támogatott tartalom
2022/01/24
A nemrég negyedik cyclocross OB-ját nyerő Vas Kata Blanka és a svájci ON márka együttműködése egy évre szól. 

Vas Kata Blanka és a futás

A 20 éves kerékpáros csapatát, az SD Worxöt támogató holland üzlet révén Blankának már volt „kapcsolata” a márkával, sporttársai is viselik az ON Running termékeit, így kapva kapott az alkalmon, amikor megkeresték. Egyrészt a cyclocrosst kiegészítő-támogató futóedzésein viselheti majd a tökéletes csillapítást, kényelmet és alátámasztást is nyújtó futócipőket, másrészt a hétköznapokban, hivatalos találkozókon, és remélhetőleg a dobogón állva is ON Running termékeit láthatjuk rajta.

 
Vas Kata Blanka ON Running cipőben-2
Vas Kata Blanka ON Running cipőben-2
Vas Kata Blank On cipőben
Vas Kata Blanka ON Running cipőben-2
Forrás: Somay Márk

Hogy miért éppen Blankára esett a választás, arról pár sorral később írunk, először is hadd mutassuk be röviden ezt az itthon is egyre ismertebb és népszerűbb márkát. 

ON Running

Az ON-sztori 2010 januárjában indult, amikor a profi atléta, a háromszoros duathlon világbajnok és sokszoros ironman futamgyőztes Olivier Bernhard és két jóbarátja, David Allemann és Caspar Coppetti fejéből kipattant egy forradalmian új futócipő ötlete. A cég hivatalos megalapítása után egy hónappal, azaz 2020 februárjában az első igazi ON-prototípussal már le is aratták a babérokat a neves ISPO BrandNew átadón, ugyanezen év júliusában pedig megjelentek az első ON cipők a futócipőboltok polcain. Az elmúlt több, mint 10 évben a márka számos újítást, fejlesztést hozott a futócipők világába, megnyerte a második ISPO Awards díjat, 6 évvel a megalapítás után futóruházatot, felszerelést is kezdett gyártani, sőt, Roger Federer csatlakozásával, majd a ROGER Pro teniszcipő megalkotásával nyitott a teniszvilág felé. A sajátos stílusú, „felhőcske” talpkialakítású ON Running termékek mára a világ 50 országában kaphatóak, és több mint 7 millió futó számára nyújtják a felhőkön futás élményét, terepen és aszfalton, rövid és hosszú távon egyaránt. A palettáról már mi is teszteltünk egyet.

Vas Kata Blanka ON Running cipőben-1
Vas Kata Blanka ON Running cipőben-1
Forrás: Somay Márk

Miért támogat kerékpárost egy futócipő márka?

Az On Running a fejlesztések és a minél erősebb piaci jelenlét mellett kiemelt figyelmet fordít a tehetséges, inspiráló sportolókkal való szakmai együttműködésre is. Az általuk támogatott sportolók között szép számmal szerepelnek hosszú- és rövidtávfutók, triatlonisták, kerékpárosok és golfozók is. A márka által „elit atléták”-ként aposztrofált társaságába kerülhetett be a nemrég negyedik cyclocross OB-ját megnyerő, Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka. Mindez – valljuk be - egy jó döntés az ON részéről, hiszen az alapító Olivier Bernhardtól egyáltalán nem áll messze a kerékpározás, és a támogatottak között is akadnak kerékpáros sportolók. Ráadásul most, hogy Blanka üstökösként robbant be a kerékpáros világba és a sporthírekbe, az együttműködés által az ON Running is népszerűbbé válhat a magyar közönség számára.