Hogyan készülj az NN Ultrabalatonra? Hír

(x) - Támogatott tartalom
2016/01/14
Ott a helyed a tavasz legnagyobb futófesztiválján!

NN UltraBalaton, a tavasz legnagyobb futófesztiválja. Ott a helyed!

Idén milyen célt tűzzek ki magamnak?
 

...teszik fel sokan maguknak ezt a fontos kérdést így év elején. Szeretnél többet lenni a barátaiddal, szép tájakat felfedezni, új emberekkel megismerkedni? Szeretsz futni, de a bringádat sem hagynád porosodni?

Jó hírem van, tudok egy jó hangulatú sporteseményt, amire akár a barátaiddal együtt készülhetsz, csapatban is indulhattok és mindezt itthon, a balatoni vidék ezernyi felfedezni való természeti szépsége közt.

A 2016. május 27. és 29. között megrendezésre kerülő, X. NN UltraBalaton sportfesztivál a futás és a kerékpározás szerelmeseinek is kínál programot. A jubileum alkalmából sem változik a táv, „csak 1 kör”, igaz az a kör 220km hosszú lesz és a Balaton körül. Ezt a futók csapatban is teljesíthetik, ami remek alkalom arra, hogy közösen, egy cél érdekében küzdjetek valamiért, ami értékes, mindenkit előre visz és csapat összekovácsoló jellege is van. Nem kell megijedni, teljesíthető, hiszen nem véletlenül neveztek eddig már több mint 8000-en, másrészt pedig a 220km közel 32 szakaszból fog állni. Ezen belül a legrövidebb táv mindössze 3 km, míg a leghosszabb több mint 14 km lesz. Minden felkészültségű futó megtalálja benne a neki legideálisabb szakaszokat.

 

Mi kell a sikeres teljesítéshez?

Jó szervezés

Üljetek le közösen, böngésszétek át a versenykiírást, feltételeket, szabályokat, futó etikettet. Beszéljétek át, hogy az induló csapatban kinek milyen távok fekszenek a legjobban. Ki az, aki elbír, vagy jobban bír egy sorozatterhelést (egy napon belül többször futni hosszabb távokat), dolgozzatok ki egy vésztervet, egyszóval mindent „A”-tól „Z”-ig.

Jó felszerelés

A megfelelő futócipő kiválasztása nem is kérdéses. Szánd rá az időt, szaküzletben próbálj, ne a szín alapján dönts és legyen elég időd „betörni” a cipőt. Meghálálja. „Nincs rossz idő, csak rosszul megválasztott felszerelés” – tartja a mondás. A komfortérzet és a funkcionalitás ebben az esetben a két legfontosabb tényező.

Jó frissítés

Az NN UltraBalatonon a versenyzők a főként sportcélú táplálék-kiegészítőket gyártó BioTechUSA kifejezetten állóképességi sportolók számára kifejlesztett Endurance termékcsaládjával (http://bit.ly/Balatonman) frissíthetnek majd. Az Endurance termékek nemcsak verseny közben, de a felkészülés során is hatékony segítséget nyújthatnak:
- izotóniás italok: Isotonic és Multi Hypotonic Drink
- energiazselék: Energy Gel, Energy Gel Pro és Recovery Gel
- shotok: Energy Shot és Magna Shot

Jó edzésterv

Ha nincs még meg a kellő motiváció, vagy csak valami kapaszkodót keresel, hogy legalább ne veszíts a formádból télen, próbáld ki a

 

Három hetes téli futótervünket!

 

Ultra nagy frissítés a BioTechUSA-val

A prémium kategóriás Balatonman és Maratonman versenysorozat legkiemelkedőbb sportrendezvénye az idén 10. évfordulóját ünneplő NN Ultrabalaton, melyre villámgyorsan, még tavaly betelt a nevezési keret. A szervezők új sporttáplálék-kiegészítő partner bevonásával növelik a „felhasználói élményt”, 2016-ban ugyanis a résztvevőket a BioTechUSA Endurance termékei frissítik majd.

 

BioTechUSA - Ultrabalaton
BioTechUSA - Ultrabalaton

 

A Zelcsényi Miklós által szervezett Balatonman triatlon- és Maratonman futóversenyek méltán elismert és népszerű sportesemények mind a hobbisportolók, mind a versenyzők között. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a jubileumi NN Ultrabalatonra 2015 októberében megnyitott jelentkezési keret rekordidő alatt, december elejére be is telt, azóta pedig már 170 csapat regisztrált a várólistára. A nevezési díjak minden esetben tartalmazzák az állóképességi versenyekhez nélkülözhetetlen sporttáplálék-kiegészítőket, amit a résztvevők a frissítő állomásokon vehetnek igénybe. Hosszantartó, intenzív állóképességi terhelés során rengeteg folyadékot, sót és ásványi anyagot veszítünk, így különösen hangsúlyos a testmozgás közben történő energia- és folyadékpótlás gyors és hatékony megoldása. A Balatonman és Maratonman versenysorozat hivatalos frissítője 2016-ban a több mint 15 éves múlttal, kiterjedt franchise és partnerhálózattal, illetve saját gyártó- és logisztikai bázissal rendelkező BioTechUSA, Európa egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő sportcélú táplálék-kiegészítő gyártója.

A BioTechUSA kifejezetten állóképességi sportolók számára kifejlesztett Endurance termékcsaládja (http://bit.ly/Balatonman) az elmúlt két évben már bizonyította hatékonyságát, a tesztelők különböző távokon teszteltek minden terméket, a visszajelzések pedig rendkívül pozitívak voltak.

Összetevőinek köszönhetően edzés, verseny közben kiválóan energizálnak az Energy Gel vagy az Energy Gel Pro zselék, amelyek között a szénhidrát kombináció eltérő aránya és az aminosav tartalom jelent különbséget. A két terméket kombinálva is használhatjuk, nagyjából másfél órára adnak energiát. A célba beérve pedig az izomregeneráció szempontjából legfontosabb fehérjeépítő aminosavakat és lassabban hasznosuló szénhidrát komplexet tartalmazó Recovery Gel lesz a megfelelő választás. Az izotóniás italok megfelelő arányban és sűrűségben tartalmazzák az edzés, verseny során elhasznált szénhidrátokat, ásványi anyagokat és mindent, amire szervezetünknek szüksége van a megfelelő fizikai teljesítőképességhez. Az Isotonic praktikus, egyadagos kiszerelésben érhető el, csak beleszórjuk a kulacsunkba, felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel és már fogyaszthatjuk is. A Multi Hypotonic Drink magas glikémiás indexű szénhidrátokat és vitaminokat tartalmazó finom üdítőital. Ha nagyjából 30 perc robbanékonyságra, erőre van szükségünk, akkor az Energy Shot lesz segítségünkre. A Magna Shot ampullában lévő magnézium és B6-vitamin pillanatok alatt megszünteti a beálló izomgörcsöket, de azok megelőzésére is alkalmas. A gyorsan felszívódó szerves magnézium mellett l-karnitint és zöld kávé kivonatot is tartalmaz, hogy legyen energiánk a folytatáshoz. A shotok kicsik, ampullás kiszerelésűek, ezek akár a zsebünkben is elférnek, így bárhol ott lehetnek velünk, ahol szükségünk van rá.

 

Az Endurance termékek hűsítő, friss, gyümölcs ízekben állnak a futók, úszók, kerékpárosok, triatlonisták rendelkezésére, és az alábbi eseményeken segítik majd őket, hogy legjobb formájukat nyújthassák:

BalatonMan Tavaszi Futam
2016.04.30.

NN Ultrabalaton
2016.05.27-29.

Balatonman Kenese
2016.06.17-19.

Night Run Budapest
2016.07.23.

Balatonman Füred
2016.09.9-11.

NN Family Run
2016.09.03.