Évről-évre népszerűbb Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon Hír

turizmus.com
2008/06/02
A Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton egyre nagyon sportrendezvénnyé növi ki magát. Az idén 19. alkalommal megrendezett futóversenyen profik és amatőrök egyaránt futócipőt húzhatnak, de akár kerékpáron és görkorcsolyával is lehet csatlakozni.
Hirdetés

Egyre nagyobb sportrendezvénnyé növi ki magát az idén 19. alkalommal megrendezett Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon . A három országon keresztül, a Bécs-Pozsony-Győr-Tata-Budakeszi-Budapest útvonalon vezető eseményre az idei évben október 19-23. között kerül sor, az összesen 321 kilométernyi táv ot a profik egyéni-, az amatőrök csapatversenyben teljesíthetik – tájékoztatott Nagy Sándor, a Szervezőbizottság elnöke az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón május 30-án, a sportrendezvény támogatói közt is jelen lévő Corinthia Grand Hotel Royalban.

A mezőnyhöz immár a tizedik alkalommal kerékpárosok , nyolcadszor pedig a görkorcsolyások is csatlakoznak, jövőre a Dunán kenusok is vízre szállhatnak. Az elő- és kísérőrendezvények egyre látogatottabbak, a sportfesztivál jelleget öltő eseményhez több tízezren csatlakoznak. Az útvonalba eső önkormányzatok, megyék és tartományok segítik a rendezvény lebonyolítását, köztük az idei évben is meghirdetik a Legszimpatikusabb település versenyt.
Hirdetés