Egy hónap múlva kezdődik a futószezon Hír

BSI;http://www.futanet.hu
2011/02/17
Március 17-én rajtol a 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton
Hirdetés
Egy hónap múlva, március 17-én rajtol Siófokról a 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton , ezzel elkezdődik a Budapest Sportiroda-BSI futószezonja . Az ország egyik legnagyobb ultrafutó eseményének résztvevői négy nap alatt kerülik meg a Balatont. A 195,4 kilométeres távot egyéniben, párban, illetve három-, vagy négyfős váltóban futhatják az indulók. Az első napon a Siófoktól Fonyódig tartó 46,7 kilométeres szakaszt teszik meg a résztvevők, a második napon a leghosszabb, 52,9 kilométeres, Fonyód és Szigliget közötti etap következik. A harmadik napon a 43,6 kilométeres Badacsony–Balatonfüred szakasz, végül az esemény zárónapján a Balatonfüredtől Siófokig tartó 52,2 kilométer vár az indulókra.
 
Aki a FélBalaton Szupermaratonra nevez, a Badacsony és Siófok közötti távot teljesítheti két nap alatt. Ezen a távon ugyancsak egyéniben, párban és váltóban lehet indulni. A Balaton Szupermaraton mezőnyéhez idén is lehetőség van naponta csatlakozni a Maraton+ keretében. Az idei Balaton és FélBalaton Szupermaraton újdonságaként pedig a harmadik napon a 42 kilométeres, BSI MaratonFüred nevű maratoni táv is futható Badacsonytomaj és Balatonfüred között.
 
A Balaton Szupermaratonra az ország minden részéből érkeznek indulók, de az esemény a külföldiek körében is népszerű: idén eddig többek között amerikai, brit, holland, japán, litván és német futók jelezték részvételi szándékukat. A BSI egyik legkülönlegesebb futóeseményének mezőnye a Siófoki Aranypartról rajtol, majd ugyanoda is érkezik vissza, a négy nap alatt útba ejtve a Balaton mellett fekvő településeket.
Hirdetés