Egy hónap múlva 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futás Hír

BSI Sportiroda
2012/03/05
Éljen a város! Április 1-jén hét különböző táv rajtjához várja a futókat a Margitszigetre a 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futás.
Hirdetés

A tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye nem csak a mozgásra ad lehetőséget, hanem arra is, hogy futva is megismerjük Budapest legszebb részeit.

1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: "Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!" A mozgalomhoz hamarosan New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona és 1986-ban Budapest is csatlakozott .

Távok mindenkinek . A 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson bárki megtalálhatja azt a távot, amelyen kondíciója és felkészültsége szerint futhat Budapestért. A hagyományos Vivicittá (12 km) és a Midicittá (6,2 km) a gyakorlottabbakat várja, a kezdők, a kisebbek és az idősebbek választhatják a Minicittát (3,2 km), vagy a Gyaloglást (3,2 km) is. Az 1 kilométeres Családi Futáson együtt állhatnak rajthoz gyerekek, szülők, nagyszülők. Aki a kis távokból többet is vállalna, annak a Midicittá+ (6,2 km +3,2 km) kínál erre lehetőséget. A tavaly debütált Telekom Vivicittá Félmaraton pedig a hosszabb távok kedvelőit várja.

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás idei két vidéki helyszíne Pécs (április 14.) és Szolnok (április 15.) lesz.

Tovább a kiíráshoz
Hirdetés