Egy hónap múlva 19. KH olimpiai maraton és félmaraton váltó Hír

BSI Sportiroda
2012/05/09
A Parlamenttől indulva három különböző távon lehet váltóban futni Budapest belvárosában, és lesz egyéni félmaraton is.
Hirdetés

Június 10-én, vasárnap lesz a 19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó, mely az ország legnagyobb váltófutó rendezvénye.

  

Az esemény különleges lehetőséget ad, hogy a futók csapatban teljesítsenek egy klasszikus távot : a maratont 6 fős (6 x 7 km), a félmaratont 3 fős váltóban (3 x 7 km) lehet lefutni. A rövid távok kedvelőinek, a gyerekeknek 3 fős minimaraton váltót (3 x 2 km) is rendeznek. Aki pedig komolyabb kihívást keres, választhatja az egyéni félmaratont (21 km, 3 körben) is.

Az olimpiai év kapcsán, az eseményre való jótékonysági nevezéssel pénzt gyűjtenek egy speciális busz vásárlására, melyet a magyar junior paralimpiai csapat számára kívánnak felajánlani. A gyűjtést a budapesti Brit Nagykövetség és a magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, mint a "GREAT Britain" kampány magyarországi képviselői, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága, az Irish Business Circle, a Budapest Sportiroda, valamint a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány kezdeményezték.

A 19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltón külön kategóriában indulhatnak a céges csapatok. A Fut a Cég versenyen a csapattagok több mint felének egy cég munkatársaiból kell szerveződniük. Az esemény igen népszerű a cégek körében, tavaly megduplázódott a résztvevők száma az előző évhez képest, közel 500 csapat futott cégnév alatt. Idén külön értékelik a jogászok, a reklámszakemberek és a média képviselőinek csapatait is.
Hirdetés