Compressport Hír

(x) - Támogatott tartalom
2013/03/18
Edzés, regeneráció és versenyzés nyomás alatt

Minden a szenvedélyről szól. Az edzés szenvedélye, extrém versenyek szenvedélye, és a szenvedély, hogy a határokat még inkább kitoljuk. Kompressziós ruházatot pedig bárki viselhet, legyen szó amatőr sportolóról, vagy profiról, fiatalról, vagy idősebbről. A Compressport pedig ezt filozófiát kínálja a legmagasabb színvonalon, mindenki számára.

 

Compressport
Compressport

Compressport.com

 

A kompressziós ruházatok sportbeli alkalmazása nem nyúlik vissza nagyon az időben. Noha az orvosok régóta javasolják, főleg az idősebb korosztálynak, hogy a lábfejtől kezdve fáslizzák be a lábszárukat és nem fog bedagadni, e módszer mégis nehezen honosult meg a sportolók körében, pedig az elmélet ugyanaz, és így utólag pofon egyszerű. A szorító ruházat viselése nem engedi, hogy a végtagokban pangjon a vér, a szövetek vizesedjenek és bedagadjanak. Helyette a nyomásnak köszönhetően folyamatosan keringeti a vért, így juttatva több tápanyagot, oxigént az izomszövetekbe, valamint így segíti a vénás visszaáramlást és salakanyagok, például tejsav, elszállítását.

 

www.compressport.com
www.compressport.com
Compressport.com

  

A kompressziós ruha viselése előnyös, mert:

- növeli a teljesítményt
- késlelteti a fáradtságot
- csökkenti a sérülés és izomszakadás kockázatát
- optimalizálja és gyorsítja a regenerációt

 

A Compressport 2008 óta foglalkozik kompressziós ruházatok gyártásával. E rövid idő alatt 5 világbajnoki cím fűződik a márkához és több mint 25 országban versenyzői használják a márkát a mindennapok során. A kizárólag európai fejlesztésű és gyártású termékek a legkeményebb terepeken és versenyeken tökéletesedtek, mint a Hawaii Ironman, vagy a Mont Blanc Ultra Trail, de megemlíthetjük még a Sahara Desert Marathont is.

Orvosok, technikusok és sportolók közös munkájának az eredménye, hogy ma a márka a világ egyik vezetőjének számít e területen. A svájci laboratóriumi tesztek rávilágítanak arra, hogy igenis van értelme a kompressziós ruházat viselésének.

  

Compressport.com
Compressport.com

Compressport.com

 

A gyártási folyamat első lépésében alapanyagok százai versenyeznek azért, hogy belőlük készüljön a következő Compressport ruhadarab. Az anyag kiválasztása után jön a gondos formatervezés, hogy anatómiailag a legmegfelelőbb formát kapják, így a leghatékonyabb eredményt érjék el. 500 profi sportoló tesztjei és visszajelzései pedig garantálják azt, hogy ha Comperssport terméket veszünk le a bolt polcáról, az biztosan kipróbált, minőségi, valódi sportolói igényeket kielégítő darab lesz. E folyamat amolyan „mellékterméke” a 2 év garancia is.

A termékpalettán megtalálhatóak a kerékpározás, úszás, futás, triatlon és tenisz ruházatai, valamint egyéb kiegészítő termékek is, mint kulacs, vagy úszósapka. 

 

És, hogy kiknek ajánlott? Bárkinek. Bárkinek, akinek fáradtak az izmai, akinek számít a teljesítmény, aki gyorsabban ki szeretné pihenni magát, aki hosszú úton van, vagy aki egész nap ülő munkát végez nehéz edzések után.

Klikk: A termékek a multiNavigator.hu – terepfutók boltjában elérhetők.